Băsescu, parlamentarilor PDL: După o eventuală cădere a Guvernului, doar voi spune "ce rău îmi pare"

Preşedintele Traian Băsescu le-a spus parlamentarilor PDL, potrivit unor înregistrări difuzate de Antena 3 şi prezentate ca fiind de marţi, că, dacă se vor întâlni după o eventuală cădere a Guvernului, nu va face decât să le spună "ce rău îmi pare", amintindu-le că în 2009 Cabinetul a picat.

23 afișări
Imaginea articolului Băsescu, parlamentarilor PDL: După o eventuală cădere a Guvernului, doar voi spune "ce rău îmi pare"

Băsescu, parlamentarilor PDL: După o eventuală cădere a Guvernului, doar voi spune "ce rău îmi pare" (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

"Dacă ne întâlnim cumva aici după o eventuală cădere a Guvernului - şi, dragii mei, aţi picat în 2009 - nu voi face să vă spun decât «ce rău îmi pare»", le-a spus Traian Băsescu parlamentarilor PDL, potrivit înregistrărilor difuzate de Antena 3.

El le-a spus acestora că, din păcate, nu au capacitatea să stea la un loc, să discute, să ia o decizie şi să spună: "Domnule preşedinte, ăsta este punctul nostru de vedere: menţinem Guvernul, schimbăm Guvernul, vrem tehnocrat, vrem politician".

"Ceea ce eu am discutat cu preşedinţii de organizaţii judeţene a fost: care este calea. Plecând inclusiv de la premisa unui nou premier cu un nou Guvern ca soluţie de relansare a încrederii. Sau a propune ca ruptură necesară", le-a mai spus Traian Băsescu.

El a precizat că discuţiile s-au oprit la a ceea ce ar trebui să fie eventual un prim-ministru şi opţiunile majoritare au fost pentru continuarea cu actualul premier. "Eu am avut opţiunea unui prim-ministru tehnocrat, opţiune rezultată după o grămadă de date şi nu sunt în poziţia de a merge împotriva poziţiei partidului", a adăugat Băsescu.

Preşedintele a menţionat că toată dezbaterea a fost făcută după o discuţie cu premierul.

"Am preluat opţiunea majoritară a preşedinţilor de organizaţii judeţene şi este de datoria mea să vă informez asupra concluziilor. N-aş vrea să reluăm subiectul cel puţin acum, dar e o temă de gândit pentru o perioadă de timp în care să analizăm, să avem o dezbatere corectă cu grupurile parlamentare, cu liderii organizaţiilor judeţene încât cu forurile decizionale ale partidului să găsim care sunt soluţiile necesare de relansare a guvernării, soluţia relansării partidului. Pentru că vine 2012", a adăugat el.

Traian Băsescu a subliniat că democrat-liberalii trebuie să înceapă să privească la realitatea anului 2012. "Nu este o chestiune nici de neîncredere, nici de a căuta soluţii când nu este nevoie, dar cred că trebuie să începeţi să priviţi la realitatea anului 2012 care se apropie cu alegeri locale, alegeri legislative. Şi să priviţi la posibile formule de a continua guvernarea", a spus el.

"Soluţia politică este continuarea cu acest guvern, pe care eu îl voi susţine. Atenţie că dacă nu daţi o soluţie cu perspectivă pozitivă tuturor parlamentarilor alianţei, nu ştiu cât veţi mai avea majoritate", i-a avertizat Băsescu.

Preşedintele Traian Băsescu a avut întâlniri, marţi, cu parlamentarii PDL, iar seara cu liderii locali ai partidului, în care a susţinut necesitatea înlocuirii lui Emil Boc cu un premier tehnocrat, însă nu a obţinut sprijinul partidului în acest sens.

Go4it.ro transmite LIVE de la World Mobile Congress. Zeci de telefoane se lansează acum! Citeşte noutăţile la cald.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici