Băsescu participă la o serbare organizată de deputatul PSD Culiţă Tărâţă

Preşedintele Traian Băsescu a ajuns, vineri, în Insula Mare a Brăilei, unde participă la "Ziua Câmpului", manifestare organizată de deputatul PSD de Neamţ Culiţă Tărâţă, proprietarul fermelor aflate în zona Gemenele, pe care şeful statului le va vizita.

31 afișări
Imaginea articolului Băsescu participă la o serbare organizată de deputatul PSD Culiţă Tărâţă

Băsescu participă la o serbare organizată de deputatul PSD Culiţă Tărâţă (Imagine arhivă: Mediafax Foto)

Băsescu a ajuns în Insula Mare a Brăilei în jurul orei 11.00, fiind aşteptat de Culiţă Tărâţă.

Preşedintele participă la manifestările prilejuite de "Ziua Câmpului", la care este aşteptat şi ministrul Agriculturii, Ilie Sârbu.

Manifestările sunt organizate de către SC Trei Brazi, societate care îi aparţine deputatului PSD şi care deţine fermele din zona Gemenele, şi cuprind prezentarea utilajelor agricole şi a culturilor, dar şi o serbare câmpenească.

Invitaţia i-a fost adresată şefului statului de către Culiţă Tărâţă, la o întâlnire pe care preşedintele a avut-o cu reprezentanţii patronatelor din agricultură, în urmă cu aproximativ o lună, la Bucureşti.

Băsescu: Presa a acuzat ilegalităţi în Insula Mare a Brăilei, aici se face agricultură performantă

Preşedintele Traian Băsescu a declarat că în pofida campaniei de presă în care au fost lansate acuzaţii privind ilegalităţi cu terenuri din zonă, a constatat că acolo se face agricultură performantă.

Băsescu şi-a amintit, înainte de a ajunge în Insula Mare a Brăilei, că a avut loc o "formidabilă" campanie de presă în care au fost lansate acuzaţii privind ilegalităţi cu terenuri din această zonă.

"Poate că ilegalitatea e că se face agricultură performantă", a apreciat Băsescu.

Şeful statului a spus că, în consecinţă, s-a documentat, aflând că aici era "pârloagă", o "zonă neagră", cu utilaje neperformante.

El a afirmat că, ajuns acum în zonă, a constatat că în Insula Mare a Brăilei se face agricultură performantă şi a apreciat că "ar trebui mai bine prezentat" ţării ce se întâmplă acolo.

"Am întrebat unde mă duc, ca nu cumva să devin girant al ilegalităţilor despre care se scria în presă. E, aş vrea să devin girant a ceea ce se întâmplă în Insula Mare a Brăilei", a adăugat şeful statului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici