Băsescu participă la prezentarea raportului de activitate a Ministerului Public pe 2011

Preşedintele Traian Băsescu participă, joi, la prezentarea Raportului de activitate a Ministerului Public pe anul 2011, la sediul INS, informează Preşedinţia.

129 afișări
Imaginea articolului Băsescu participă la prezentarea raportului de activitate a Ministerului Public pe 2011

Traian Băsescu (Imagine: Razvan Chirita/Mediafax Foto)

Participarea este programată pentru ora 12.00.

Preşedintele participa, în martie 2011, la bilanţul pe 2010 al Ministerului Public.

El declara atunci că ar vrea să vadă acţiuni la "vămile de interior", unde este "esenţa fraudei vamale", precum şi acţiuni în Vama Constanţa.

"Aş vrea să fac menţiunea legată de ultimele acţiuni cu privire la polţia de frontieră şi la vămile din frontieră - esenţa fraudei vamale este la vămile din teritoriu, acolo unde se stabileşte valoarea mărfurilor, cantitatea mărfii, accizele, tva. Aş vrea să văd acţiunea în vămile din interior, inclusiv în vama din Constanţa, care e de frontieră, dar nu trebuie omisă", spunea Traian Băsescu.

Şeful statului mai spunea că are "o mică hartă cu judeţele albe, judeţele în care nu se întâmplă nimic" şi a adresat rugămintea de a elimina astfel de judeţe, care arată a fi "albe", în timp ce presa e plină cu exemple despre ce se întâmplă acolo.

El mai spunea că ar mai da o şansă Gărzii Financiare şi ANV, pe care le-ar menţine până la 31 decembrie pentru a da proba capacităţii lor de a avea o activitate eficientă, şeful statului precizând că atunci când o instituţie merge prost, nu o desfiinţezi, ci o faci să funcţioneze.

Băsescu mai spunea că nu există procuror care să spună că de la Preşedinţie a primit "instrucţiuni să nu se lege de X sau de Y", afirmând că mesajul său către procurori este constant, respectiv să aplice legea.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici