Băsescu: Pentru acordul privind scutul, Aurescu a acţionat în baza unui mandat aprobat de mine

Preşedintele Traian Băsescu a precizat, miercuri, la întoarcerea din vizita în SUA, că, pentru încheierea acordului privind scutul antirachetă, secretarul de stat Bogdan Aurescu a acţionat în baza unui mandat scris şi aprobat de el.

365 afișări
Imaginea articolului Băsescu: Pentru acordul privind scutul, Aurescu a acţionat în baza unui mandat aprobat de mine

Secretarul de stat Bogdan Aurescu (Imagine: Razvan Chirita/Mediafax Foto)

"Bogdan Aurescu a acţionat în baza unui mandat scris şi aprobat de mine", a afirmat Traian Băsescu.

"Îmi asum alături de el viitoarele critici, dacă vor fi. S-ar putea să am şocul să îl aplaudaţi", le-a mai spus preşedintele ziariştilor.

Traian Băsescu a făcut această precizare după ce a spus că speră că în zece zile se va conveni cu Departamentul de stat ca Acordul să poată fi făcut public în România şi în SUA şi că imediat ce se va ajunge la această înţelegere secretarul de stat Bogdan Aurescu "va da public toate explicaţiile pe fiecare clauză a Acordului".

Ministrul de Externe, Teodor Baconschi, şi secretarul de Stat american, Hillary Clinton, au semnat, marţi, la Washington, Acordul privind amplasarea unor elemente ale scutului antirachetă în România. Semnarea a avut loc la scurt timp după întâlniri între preşedintele SUA, Barack Obama, vicepreşedintele Joe Biden şi şeful statului român, Traian Băsescu.

Semnarea documentului se produce la un an şi jumătate de la anunţul privind decizia de participare a României la acest sistem, în 4 februarie 2010. Negocierile pentru încheierea acordului au fost conduse din partea României de către secretarul de stat în MAE Bogdan Aurescu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici