Băsescu, primit cu onoruri militare la Palatul Elysee

Preşedintele Traian Băsescu a fost primit, luni, cu onoruri militare, la Palatul Elysee, de către preşedintele Franţei Nicolas Sarkozy.

100 afișări
Imaginea articolului Băsescu, primit cu onoruri militare la Palatul Elysee

Băsescu, primit cu onoruri militare la Palatul Elysee (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Şeful statului român a fost întâmpinat în curtea Palatului de către Sarkozy, care, după ce s-au salutat, l-a bătut amical pe umăr şi l-a invitat înăuntru.

Traian Băsescu este însoţit la Palatul Elysee de miniştrii Turismului, Elena Udrea, Externelor, Cristian Diaconescu, Economiei, Adriean Videanu şi Transporturilor, Radu Berceanu, dar şi de ambasadorul român la Paris Teodor Baconschi, precum şi de ambasadorul Franţei la la Bucureşti, Henri Paul.

Traian Băsescu s-a mai întâlnit, luni, cu Bernard Accoyer, preşedintele Adunării Naţionale şi urmează în cursul zilei să aibă o întrevedere cu premierul Francois Fillon.

De asemenea, Traian Băsescu mai are programată luni seară, la Ambasada României, o întâlnire cu reprezentanţii comunităţii româneşti din Franţa.

Obiectivul deplasării în Franţa este consolidarea parteriatului strategic

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, înainte de a pleca spre Paris, că vizita oficială în Franţa "are ca element central un dejun de lucru", menţionând că miniştrii care îl însoţesc "vor avea şi momente de program separat" şi că nu vor exista declaraţii de presă.

Băsescu a menţionat că obiectivul deplasării în Franţa este consolidarea parteriatului strategic al României cu această ţară.

Preşedintele a spus că vizita va avea "un caracter pronunţat de lucru", elementul central fiind un dejun de lucru.

"Miniştrii care mă însoţesc vor avea şi momente de program separat pe domeniile lor de activitate", a spus Băsescu, menţionând că pe parcursul vizitei în Franţa nu vor exista declaraţii de presă.

"Următoarea declaraţie de presă va fi la aterizare la Bucureşti", a spus Băsescu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici