Băsescu: Prin Ordonanţa privind organizarea Camerelor agricole se încearcă politizarea acestora

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, luni, că a retrimis la Parlament legea privind aprobarea OUG 58/2013 privind organizarea Camerelor pentru agricultură, silvicultură şi dezvoltare rurală, precizând că prin actul normativ se doreşte politizarea Camerelor agricole.

133 afișări
Imaginea articolului Băsescu: Prin Ordonanţa privind organizarea Camerelor agricole se încearcă politizarea acestora

Băsescu: Prin Ordonanţa privind organizarea Camerelor agricole se încearcă politizarea acestora (Imagine: Razvan Chirita/Mediafax Foto)

Şeful statului a arătat că prin această Ordonanţă se modifică legea care gestionează înfiinţarea acestor Camere şi "se reface politizarea Camerelor agricole".

"Am trimis-o, rugând Parlamentul să reanalizeze ca legea să fie menţinută, astfel încât agricultorii să îşi desemneze singuri şefii în aceste Camere, structurile din aceste Camere, practic fără prefecţi, fără preşedinţii CJ şi alte structuri de control politic", a spus preşedintele.

El a precizat că, pe fond, prin această lege se încearcă politizarea Camerelor agricole, prin ordonanţa 58/2013, lucru care i se pare a fi nefiresc.

"Agricultorii trebuie să respire şi ei fără influenţa politicului", a mai spus Traian Băsescu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici