Băsescu: Probabil am vrut să spun că Realitatea şi Gardianul au analiza de la un expert independent

Traian Băsescu a admis miercuri, la Realitatea FM, că este eronată declaraţia sa referitoare la faptul că Realitatea şi Gardianul au rezultatul unei expertize INEC pentru filmul în care apare lovind un copil, spunând că "probabil" a vrut să spună că documentul provine de la un expert independent.

13 afișări
Imaginea articolului Băsescu: Probabil am vrut să spun că Realitatea şi Gardianul au analiza de la un expert independent

Băsescu: Probabil am vrut să spun că Realitatea şi Gardianul au analiza de la un expert independent (Captură video)

"Probabil că voiam să spun că de la un expert INEC", a mai spus Băsescu.

De asemenea, el a mai spus că a trimis INEC (Institutul Naţional de Expertize Criminalistice) pentru expertiză "exact" ceea ce au difuzat Gardianul, Realitatea TV şi Antena 3.

"Dacă filmul prezentat nu este un original, atunci ar trebui să recunoaştem toţi că este un fals. De prezentat la public e bun filmul, pentru intoxicat publicul e bun, dar pentru expertiză nu este bun", a mai spus Băsescu.

Preşedintele Traian Băsescu a solicitat, luni dimineaţă, Institutului Naţional de Expertize Criminalistice un aviz de specialitate prin care să se stabilească dacă filmul din campania din 2004 conţine urme de intervenţie tehnică în sensul modificării integrităţii.

Preşedintele Băsescu a mai declarat, luni, că ziarul "Gardianul" şi trustul Realitatea au solicitat Institutului Naţional de Criminalistică un aviz pentru a evalua veridicitatea filmului în care şeful statului apare lovind un copil, document care ar demonstra în mod ştiinţific că acesta este trucat.

"Am cerut şi eu Institutului Naţional de Criminalistică să facă o evaluare a filmului produs de maestrul falsurilor, de domnul Patriciu. Sper ca în zilele următoate să avem un aviz al Institutului Naţional de Criminalistică. O să vă spun şi de ce am solicitat acest aviz: pentru un motiv simplu, ziarul «Gardianul» şi trustul Realitatea sunt în posesia avizului de la Institutul Naţional de Criminalistică prin care li se face cunoscut în mod ştiinţific faptul că acel filmuleţ este trucat, însă laşitatea, lipsa de responsabilitate îi face şi pe unii şi pe alţii să nu facă public rezultatul avizului dat de Institutul Naţional de Criminalistică", a declarat Traian Băsescu.

El a mai spus că nu va face public rezultatul INEC în condiţiile în care "Gardianul" şi Realitatea vor face public rezultatul primit.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici