Băsescu regretă că lideri de partid încearcă să politizeze participarea sa la şedinţa de Guvern

Preşedintele Traian Băsescu regretă faptul că o serie de lideri de partid încearcă să politizeze participarea sa la şedinţa Guvernului României de duminică, anunţând că prezenţa sa a fost solicitată de premier şi că va continua să participe la şedinţe ale Executivului, informează Preşedinţia.

12 afișări
Imaginea articolului Băsescu regretă că lideri de partid încearcă să politizeze participarea sa la şedinţa de Guvern

Băsescu regretă că lideri de partid încearcă să politizeze participarea sa la şedinţa de Guvern (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

"Preşedintele României, Traian Băsescu, regretă faptul că o serie de lideri de partid încearcă să politizeze participarea sa la şedinţa Guvernului României din data de 14 iunie a.c. Şeful statului face un apel către partide şi instituţii să lase deoparte orgoliile şi interesele de partid şi să colaboreze pentru limitarea efectelor crizei şi continuarea reformelor. Preşedintele Traian Băsescu doreşte să reamintească politicienilor interesaţi, în special celor aflaţi în campanie electorală, că a participat la şedinţa de guvern ca urmare a invitaţiei formulate de primul ministru al Guvernului României, Emil Boc", se arată într-un comunicat al Preşedinţiei remis, luni, agenţiei MEDIAFAX.

Preşedintele consideră că este foarte important ca toate instituţiile statului să colaboreze pentru limitarea efectelor crizei economice şi continuarea reformelor asumate de coaliţia la guvernare, precizează Preşedinţia.

"În acest context, şeful statului este hotărât să continue să îşi exercite atribuţiile conferite de Constituţia României, inclusiv cele referitoare la participarea la şedinţele de guvern. Potrivit Constituţiei României, articolul 87 (al.1 şi al.2) «Preşedintele României poate lua parte la şedinţele Guvernului în care se dezbat probleme de interes naţional privind politica externă, apărarea ţării, asigurarea ordinii publice şi, la cererea primului-ministru, în alte situaţii. Preşedintele României prezidează şedinţele Guvernului la care participă»", se arată în comunicat.

Preşedintele Traian Băsescu a fost prezent, duminică, la începutul şedinţei de Guvern, unde urma să se discute despre descentralizare, aplicarea programului "Prima Casă" şi comasarea unor taxe şi tarife parafiscale.

Băsescu a declarat că optimismul BNR privind economia nu are acoperire şi că România intră în recesiune, a cerut miniştrilor să nu depăşească fondul de salarii şi a estimat o nouă rectificare bugetară negativă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici