Băsescu regretă că nu a apelat la soluţia cu Ungureanu premier mai devreme

Preşedintele suspendat Traian Băsescu a declarat, joi, că regretă faptul că nu l-a desemnat pe Mihai Răzvan Ungureanu pentru postul de prim-ministru mai devreme, afirmând că această soluţie fusese discutată anterior fără să fie pusă în practică.

626 afișări
Imaginea articolului Băsescu regretă că nu a apelat la soluţia cu Ungureanu premier mai devreme

Mihai Răzvan Ungureanu (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Preşedintele suspendat a fost întrebat, la Realitatea.net, dacă regretă faptul că nu a apelat la "soluţia" Ungureanu mai devreme.

"Ea fusese discutată mai devreme, da, răspunsul este da, regret", a răspuns Băsescu.

El a mai relatat că a avut în aprilie 2011 o întâlnire cu conducerea PDL, cu o lună înainte de congresul care îl realegea pe Emil Boc în fruntea partidului, iar aceasta ar fi refuzat schimbarea Guvernului.

"Le-am spus, trebuie să schimbăm Guvernul, reţineţi, aprilie 2011 (...) Întâi au spus da şi, până am avut a doua discuţie, a fost nu. Ce socoteli şi-au făcut nu e chiar greu de imaginat, dar este clar că noi trebuie să schimbăm două-trei guverne în timp de criză", a susţinut Băsescu.

De asemenea, întrebat dacă ar susţine o canditură a lui Mihai Răzvan Ungureanu pentru preşedinţia României, Băsescu a răspuns: "Da, în 2014".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici