Băsescu: Reunificarea Republicii Moldova cu România nu trebuie lăsată pe mâna propagandei

Fostul preşedinte Traian Băsescu a declarat miercuri că reunificarea Republicii Moldova cu România trebuie să se facă printr-o decizie a celor două parlamente naţionale şi nu lăsată "pe mâna propagandei".

1173 afișări
Imaginea articolului Băsescu: Reunificarea Republicii Moldova cu România nu trebuie lăsată pe mâna propagandei

Băsescu: Reunificarea Republicii Moldova cu România nu trebuie lăsată pe mâna propagandei

Însă, Băsescu a spus, la România TV , că primul pas este decizia de unire care să fie exprimată de jumătate din populaţia Republicii Moldova, în condiţiile în care curentul unionist din ţara vecină este doar de 30-32 la sută.

Băsescu a susţinut că unul dintre avanatajele reunificării ar fi că România are deveni una din primele trei naţiuni agricole ale Europei şi că, prin creşterea populaţiei, ar fi obţinute mai multe mandate în Parlamentul European.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici