Băsescu: România îşi va orienta eforturile spre o cooperare pragmatică cu Federaţia Rusă

Preşedintele Traian Băsescu a reafirmat, joi, la întâlnirea cu ambasadorii acreditaţi la Bucureşti, că România îşi va orienta eforturile spre o cooperare pragmatică cu Federaţia Rusă, cu accent pe investiţii economice, precizând că relaţia politică trebuie să se bazeze pe respectul reciproc.

30 afișări
Imaginea articolului Băsescu: România îşi va orienta eforturile spre o cooperare pragmatică cu Federaţia Rusă

Băsescu: România îşi va orienta eforturile spre o cooperare pragmatică cu Federaţia Rusă (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"În ceea ce priveşte Federaţia Rusă, ne vom orienta eforturile spre o cooperare pragmatică, cu accent pe investiţii economice şi schimburi comerciale. Relaţia politică trebuie să se bazeze pe respectul reciproc şi pe luarea în considerare a intereselor ambelor ţări", a declarat Traian Băsescu, la întâlnirea cu ambasadorii acreditaţi la Bucureşti.

Totodată, referindu-se la relaţia cu Ucraina, el a afirmat că România va continua să coopereze în baza principiului bunei vecinătăţi.

"Vom continua să cooperăm cu Ucraina în baza principiului bunei vecinătăţi, cu sprijinirea eforturilor sale în drumul către Europa. Edificarea unui stat ucrainean democratic, prosper, care respectă principiile statului de drept este un interes vital al României", a mai spus şeful statului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici