Băsescu: România nu este responsabilă pentru eşecul democratizării R. Moldova - VIDEO

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, marţi, în Parlament, că nu România este responsabilă pentru eşecul democratizării Republicii Moldova, ci aceia care o conduc într-un mod periculos "înapoi spre trecutul comunist sovietic".

16 afișări
Imaginea articolului Băsescu: România nu este responsabilă pentru eşecul democratizării R. Moldova - VIDEO

Băsescu: România nu este responsabilă pentru eşecul democratizării R. Moldova (Imagine: Andreea Balaurea/Mediafax Foto)

Şeful statului a afirmat că acuzaţiile Chişinăului la adresa României au fost fără precedent şi fără să existe probe, amintind că România a condamnat violenţele din Republica Moldova.

Băsescu a apreciat că încercarea de externalizare a originii problemelor interne din Republica Moldova, "de închipuire a unui duşman extern şi, pornind de la o asemenea abordare, acuzaţiile la adresa statului român, sunt inacceptabile şi ridică semne serioase de întrebare asupra motivelor, scopurilor şi semnificaţiilor politice ale acestui tip de atitudine".

"De fapt se încearcă punerea pe seama românilor şi a statului român a responsabilităţii pentru paşii înapoi făcuţi în procesul de democratizare, chiar responsabilitatea pentru dificultăţile economice şi sociale prin care trece Republica Moldova. Aceste acuzaţii mă obligă să afirm că nu România este responsabilă pentru eşecul democratizării Republicii Moldova, ci cei care o conduc în mod periculos înapoi spre trecutul comunist sovietic", a spus preşedintele Băsescu.

El a subliniat că responsabilitatea pentru restabilirea ordinii de drept aparţine exclusiv Republicii Moldova.

Şeful statului a adăugat că nu există justificare pentru ceea ce se întâmplă în Moldova în numele "falsei raţiuni de stat".

"Nimeni nu deţine monopolul adevărului şi nu poate îngrădi dreptul la exprimarea propriei opinii, la libera circulaţie. Fac apel la partidele politice să înţeleagă acest moment, care trebuie să fie de solidaritate naţională şi care nu trebuie să ne divizeze, ci trebuie să arătăm tuturor că suntem uniţi şi că ştim să ne apărăm interesul naţional", a mai spus Traian Băsescu.

Video Stirileprotv.ro

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici