Băsescu: România nu va accepta mai mult de participarea Kosovo fără însemne de stat la reuniuni

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, miercuri, că România îşi va menţine poziţia în privinţa participării Kosovo la reuniunile regionale fără însemnele de stat, însă nu va accepta mai mult în acest sens, fără un acord între Belgrad şi Priştina.

419 afișări
Imaginea articolului Băsescu: România nu va accepta mai mult de participarea Kosovo fără însemne de stat la reuniuni

Băsescu: România nu va accepta mai mult de participarea Kosovo fără însemne de stat la reuniuni (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"România îşi va menţine poziţia exprimată anterior şi premergător Summit-ului de la Ohrid, în care, atâta timp cât există un acord între Belgrad şi Priştina ca Kosovo să participe la formulele regionale fără însemnele de stat, România nu se va opune, dar nu mai mult", a declarat Băsescu, înainte de plecarea la Summit-ul şefilor de stat din Europa Centrală, de la Bratislava.

De asemenea, Băsescu a reiterat că summit-ul de acum două săptămâni de la Ohrid al SEECP - Procesul de Cooperare în Europa de Sud-Est - nu a fost ratat din cauza României, ţara noastră urmând să preia în perioada 2013-2015 mandatul de preşedinţie al acestui format regional.

"Cu ocazia Summit-ului (de la Bratislava n.r.), în intervenţia mea voi prezenta şi priorităţile României, în perioada 2013-2014, la preşedinţia SEECP, plecând şi de la premisa că ultimul summit a fost ratat, summitul de la Ohrid, care trebuia să se desfăşoare acum două săptămâni. Datorită neînţelegerilor legate de Kosovo, acest summit a fost ratat şi vă precizez că nu din cauza noastră", a mai afirmat Băsescu.

 

 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici