Băsescu: Salut curajul Cabinetului şi coaliţiei în asumarea unui pas spre modernizare

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, marţi, în discursul rostit la Parlament după ce Guvernul şi-a asumat răspunderea pe cele trei legi, că salută curajul actulalului Cabinet şi al coaliţiei în a face un pas important pentru modernizarea României.

12 afișări
Imaginea articolului Băsescu: Salut curajul Cabinetului şi coaliţiei în asumarea unui pas spre modernizare

Băsescu: Salut curajul Cabinetului şi coaliţiei în asumarea unui pas spre modernizare (Imagine: Bogdan Stamatin/Mediafax Foto)

El a spus că legile asumate marţi de Guvern vor avea un rol important în dezvoltarea României. Băsescu a ţinut să felicite curajul Guvernului şi al coaliţiei de a-şi asuma un astfel de demers.

El a mai spus că în discursul său doreşte să facă un bilanţ al celor cinci ani de mandat în fruntea statului.

"Această zi este o zi importantă pentru România. Este un examen de maturitate pentru întreaga clasă politică. Guvernul şi-a asumat răspunderea pentru trei pachete de legi care pot aduce importante midificări în funcţionarea statului", a spus Băsescu.

El a adăugat că marea majoritate a românilor îşi doresc un sistem de educaţie performant, care să asigure şanse reale tinerilor pe piaţa muncii, "iar comunitatea locală vrea şcoala mai aproape de ea".

"Majoritatea românilor îşi doreşte funcţionari publici plătiţi după merit, care să servească competent interesele cetăţeanului. Majoritatea românilor îşi doreşte un aparat de stat suplu şi eficient, nu o puzderie de agenţii bugetofage. Esteo schimbare radicală de care România are nevoie şi pe care românii o aşteaptă de mulţi ani. Salut curajul actualului Cabinet şi al actualei coaliţii de guvernare de a-şi asuma politic un pas important în modernizarea statului. Astăzi poate înceta complicitatea între politieni şi clientela politică pentru blocarea reformelor", a spus Băsescu.

Guvernul şi-a asumat, marţi, răspunderea pe Legile educaţiei, salarizării unitare a personalului bugetar şi reorganizării unor instituţii şi autorităţi.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici