Băsescu se află în acest weekend la Predeal. Victor Ponta, în coloana prezidenţială pe drumul spre munte

Preşedintele Traian Băsescu şi soţia sa se află de vineri seară la vila de protocol din Predeal, unde ar urma să rămână până duminică dimineaţă. Traian Băsescu s-a cazat la vila de protocol, unde a mers şi de Revelion. Surprinzător, în coloana prezidenţială, pe segmentul Ploieşti-Predeal, s-a aflat şi maşina liderului PSD Victor Ponta.

3893 afișări
Imaginea articolului Băsescu se află în acest weekend la Predeal. Victor Ponta, în coloana prezidenţială pe drumul spre munte

Băsescu se află în acest weekend la Predeal. Victor Ponta, în coloana prezidenţială pe drumul spre munte (Imagine: Stefan Micsik/Arhiva Mediafax Foto)

Călătoria celor doi în aceeaşi coloană, cu antemergător şi maşini ale Poliţiei, a fost conjuncturală, după a declarat aseară, pentru gandul.info, Victor Ponta. Liderul PSD se îndrepta spre o şedinţă de partid la Braşov când, pe DN1, a prins coloana prezidenţială. Pentru că nu a putut s-o depăşească, Ponta s-a "ataşat" coloanei, în ciuda încercării iniţiale a unei maşini care însoţea autovehicolul prezidenţial de a îndepărta "intrusul".

Iată ce povesteşte şoferul lui Victor Ponta, pentru gândul: "Am ajuns din urmă coloana lu' Băse la intrarea pe centura Ploieştiului, am încercat de vreo două ori s-o depăşim, da' ne-a blocat unul dintre echipajele de poliţie şi a trebuit să renunţăm. După aia poliţiştii au încercat şi să ne împiedice să stăm în coada coloanei, dar când au văzut cine suntem ne-au lăsat în pace. Şi ne-am târât până la Predeal cu 70-80 la oră, că nu s-a putut merge mai repede din cauza aglomeraţiei de pe şosea, cu toţi antemergătorii lu' Băse. Noroc că de la Predeal s-a mai eliberat drumul şi am putut s-o calc ca lumea, nu mi-a mai stat nimeni în faţă până la Braşov, am ajuns în doar vreo 13-14 minute".

Şi varianta lui Victor Ponta: "Am stat o oră şi jumătate în spatele coloanei prezidenţiale şi mi s-a părut cu totul anormal să blochezi DN 1 vineri seară, era o coloană uriaşă de maşini şi cred că toţi au avut gânduri foarte rele despre preşedintele Băsescu. E o lecţie pentru mine, când vom fi la putere să nu facem la fel."

Această întâmplare automobilistică este cu atât mai amuzantă cu cât Traian Băsescu şi Victor Ponta au avut dese ciocniri auto-moto-politice. Băsescu declarase la un moment dat că nu o să lase ţara "pe mâna unui copilot", o ironie la adresa liderului PSD care-şi petrece timpul liber la curse automobilistice. Totodată, această întâlnire vine după ce, cu o zi înainte, Victor Ponta crease un val de reacţii în USL din cauza unui discurs prietnos cu noul Guvern propus de Traian Băsescu, motiv de speculaţii că liderul PSD se pregăteşte să schimbe tabăra.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici