Băsescu şi Zapatero au decis încheierea unui parteneriat strategic între România şi Spania

Preşedintele Traian Băsescu s-a întâlnit, vineri, la Bruxelles, cu preşedintele Guvernului spaniol, Jose Luis Rodriguez Zapatero, cei doi stabilind încheierea unui parteneriat strategic între România şi Spania, informează Preşedinţia României.

33 afișări
Imaginea articolului Băsescu şi Zapatero au decis încheierea unui parteneriat strategic între România şi Spania

Premierul spaniol Jose Luis Rodriguez Zapatero şi preşedintele român, Traian Băsescu (Imagine din arhiva Mediafax Foto/AFP)

"Întâlnirea se înscrie în cadrul consultărilor bilaterale pe care statul care asigură preşedinţia semestrială a Consiliului Uniunii Europene le are cu restul statelor membre pentru discutarea priorităţilor privind agenda europeană. Cei doi înalţi demnitari au salutat stadiul excelent al relaţiilor bilaterale dintre România şi Spania şi foarte buna cooperare între cele două ţări în plan european şi internaţional. Cu această ocazie s-a decis încheierea unui parteneriat strategic româno-spaniol, care ar urma să fie semnat cu ocazia vizitei la Bucureşti a preşedintelui Guvernului spaniol, Jose Luis Rodriguez Zapatero, în cursul acestui an", se arată într-un comunicat al Preşedinţiei remis, vineri, agenţiei MEDIAFAX.

De asemenea, a fost convenită intensificarea cooperării economice între România şi Spania, inclusiv printr-o implicare sporită a companiilor spaniole în proiecte de infrastructură din România.

"Preşedintele Traian Băsescu a exprimat sprijinul României pentru programul Preşedinţiei spaniole a Consiliului Uniunii Europene, în această etapă marcată de schimbările instituţionale aduse de Tratatul de la Lisabona şi de provocările economice şi sociale cu care se confruntă Uniunea. Cei doi înalţi demnitari au avut un schimb de opinii privind temele de pe agenda summit-ului european. Şeful statului român a salutat eforturile preşedintelui Consiliului European şi ale Preşedinţiei spaniole de a identifica soluţii de compromis care să permită liderilor europeni să agreeze la acest Consiliu cadrul general al Strategiei Europa 2020 pentru creşterea economică sustenabilă şi ocuparea forţei de muncă", se arată în comunicat.

Totodată, preşedintele Traian Băsescu a prezentat priorităţile României în plan european pentru această perioadă, cu accent pe promovarea strategiei Uniunii Europene pentru Dunăre.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici