Băsescu spune că l-a sunat pe Niţu, dar nu pentru sechestrul pe terenurile de la Nana

Traian Băsescu a declarat, miercuri seara, că l-a sunat pe procurorul general al României, Tiberiu Niţu, dar că acesta nu i-a răspuns, el susţinând că motivul nu era sechestrul pe terenurile de la Nana, deoarece nu era treaba acestuia, dar nedorind să precizeze care a fost scopul telefonului.

554 afișări
Imaginea articolului Băsescu spune că l-a sunat pe Niţu, dar nu pentru sechestrul pe terenurile de la Nana

Tiberiu Nitu (Imagine: Liviu Adascalitei/Mediafax Foto)

Întrebat de presă, la sediul PMP, dacă l-a sunat pe Niţu, Băsescu a afirmat: "Nu am vorbit, nu mi-a răspuns".

Întrebat, de asemenea, de ce i-a telefonat procurorului general, Băsescu nu a vrut să precizeze motivul, afirmând: "Sper că veţi vedea în zilele următoare de ce l-am sunat (...) A face acum declaraţii ca să spun că nu mi-a răspuns...".

El a susţinut însă că motivul telefonului către Niţu nu a fost sechestrul pe terenurile de la Nana, deoarece nu era treaba acestuia.

Întrebat dacă acesta a fost singurul telefon pe care l-a dat la Parchetul instanţei supreme, Băsescu a răspuns: "Dacă vrea cineva să îmi numere telefoanele, ajungem în zona ridicolului."

Fostul preşedinte s-a referit şi la audirea de miercuri de la Parchetul instanţei supreme în dosarul în care Gabriela Firea îl acuză de şantaj, spunând că a vrut să discute cu procurorul de caz, dar a constatat, atât el, cât şi avocaţii, că nu ştiau ce este în dosar.

"Avocaţii studiază dosarul şi, când voi fi din nou chemat, mă voi duce în cunoştinţă de cauză", a spus Băsescu.

Procurorul general al României, Tiberiu Niţu, a declarat, miercuri, că fostul preşedinte Traian Băsescu a sunat la "cabinetul" de la Parchetul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, după ce a fost pus sechestru pe terenuri din localitatea Nana, în dosarul în care se fac cercetări.

Întrebat, la intrarea în sediul Parchetului Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, în legătură cu audierea fostului preşedinte Traian Băsescu, Tiberiu Niţu a spus că este un dosar pe rolul PICCJ şi că "procurorii desfăşoară activităţile astfel cum le-au stabilit".

Tiberiu Niţu a spus, răspunzând unei alte întrebări, că procurorul care instrumentează dosarul lui Traian Băsescu, nu s-a plâns vreodată de vreo presiune şi că la el nu a ajuns nicio sesizare sau informare în acest sens.

Întrebat dacă Traian Băsescu l-a sunat după ce a fost pus sechestru pe terenuri din localitatea Nana, procurorul general al României a spus că fostul preşedinte "a sunat la cabinet". Întrebat ce anume a cerut Băsescu, Niţu a răspuns: "Nu eu vă pot răspunde, cel care iniţiază un apel ştie de ce-l iniţiază şi pentru ce. (...). Nu am avut nicio discuţie cu dumnealui".

Traian Băsescu declara, luni, că se va prezenta miercuri la Parchet, pentru a fi audiat în dosarul în care Gabriela Firea îl acuză de şantaj, el menţionând că a primit o scrisoare prin care a aflat că este suspect.

Pe de altă parte, în dosarul Nana, anchetatorii au pus sub sechestru mai multe bunuri mobile şi imobile, dar şi un teren de 735 de hectare, în cazul căruia procurorii au suspiciuni că a fost retrocedat în mod ilegal. Din cele peste 700 de hectare puse sub sechestru de PICCJ face parte şi terenul Ioanei Băsescu, fiica cea mare a fostului preşedinte Traian Băsescu.

Ioana Băsescu a contestat în instanţă sechestrul pus de procurori, însă Tribunalul Călăraşi a dat câştig de cauză PICCJ.

Opt membri ai Comisiei de Fond Funciar a comunei Nana, între care şi primarul Gheorghe Dobre, sunt inculpaţi, în dosarul instrumentat de Parchetul de pe lângă instanţa supremă, privind posibila retrocedare ilegală a unor terenuri, procurorii schimbându-le astfel calitatea de suspecţi în acest caz.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici