Băsescu spune că nu ştie "despre ce e vorba" legat de anunţul "pe numele Pricopie", ginerele său

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, luni, referitor la anunţul Parchetului General privind începerea urmăririi penale "pe numele Pricopie", ginerele său, că nu ştie despre ce este vorba, "dar, cu certitudine, toţi românii trebuie să răspundă în faţa legii".

465 afișări
Imaginea articolului Băsescu spune că nu ştie "despre ce e vorba" legat de anunţul "pe numele Pricopie", ginerele său

Traian Băsescu (Imagine: Razvan Chirita/Mediafax Foto)

"Ştiu că vă stă ca prioritate şi o întrebare foarte prospătă, legată de anunţul Parchetului General privind începerea urmăririi penale pe numele Pricopie, ginerele meu. Nu ştiu despre ce e vorba, dar, cu certitudine, toţi românii trebuie să răspundă în faţa legii", a spus preşedintele Băsescu, în declaraţia de presă susţinută la Palatul Cotroceni.

Ginerele preşedintelui Traian Băsescu, Radu Pricop, este urmărit penal pentru fals şi înşelăciune de procurorii de la Parchetul instanţei supreme, fiind suspectat de fals şi înşelăciune, într-un dosar privind restituirea unor proprietăţi, au precizat, pentru MEDIAFAX, reprezentanţii PICCJ.

Potrivit Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (PICCJ), în acest dosar a fost începută urmărirea penală cu privire la fapte în 11 aprilie, iar în 26 mai a fost dispusă urmărirea penală şi cu privire la Radu Pricop.

Sursele citate au precizat că alături de ginerele preşedintelui, în dosar sunt vizate alte 11 persoane.

De asemenea, în dosar este implicată şi Autoritatea Naţională pentru Restituirea Proprietăţilor, potrivit reprezentanţilor PICCJ, care este parte civilă.

Avocatul Radu Pricop şi fiica preşedintelui, Ioana Băsescu, s-au căsătorit la începutul lunii iunie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici