Băsescu: Statul român nu e obligat să procedeze ca oamenii de presă în cazul amprentării romilor

Preşedintele Traian Băsescu a criticat, luni, "indignarea" unor "SRL-uri" şi instituţii private, care spun că se ocupă de problema romilor în Italia întrucât statul i-a abandonat, precizând că a vorbit cu Silvio Berlusconi pe această temă şi că statul nu e obligat să procedeze ca oamenii de presă.

7 afișări
Imaginea articolului Băsescu: Statul român nu e obligat să procedeze ca oamenii de presă în cazul amprentării romilor

Băsescu: Statul român nu e obligat să procedeze ca oamenii de presă în cazul amprentării romilor (Imagine: Mediafax Foto)

"Am avut discuţii cu premierul Berlusconi, legat de situaţia romilor aflaţi în Italia", a spus Traian Băsescu.

Acesta a continuat: "Aş vrea să fac o paranteză. Am văzut indignarea manifestată public de către nişte oameni care au dreptul să şi-o manifeste, dar nu batjocorit, de genul «noroc că ne ocupăm noi», SRL-ul nu ştiu care sau să spun care altă instituţie privată, că statul român îşi abandonează oamenii. Aş vrea să fac precizarea că statul român nu îşi abandonează cetăţenii", a declarat Traian Băsescu.

El a menţionat că statul român nu este obligat "să procedeze la fel cum procedează oameni de presă".

"Nu avem aceleaşi mijloace şi aceleaşi modalităţi şi reguli de a acţiona în situaţii în care cetăţenii români sunt în dificultate", a mai spus şeful statului.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici