Băsescu: Sunt de acord cu salarii mărite şi în sănătate

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, luni, la întâlnirea cu membrii Comisiei prezidenţiale pentru analiza şi elaborarea politicilor din domeniul sănătăţii publice, că este de acord cu salarii mărite şi în sănătate, dar doar dacă va creşte performanţa în acest domeniu, ca şi în educaţie, lucru valabil şi în legătură cu funcţionarii publici.

19 afișări
Imaginea articolului Băsescu: Sunt de acord cu salarii mărite şi în sănătate

Băsescu: Sunt de acord cu salarii mărite şi în sănătate (Imagine: Mediafax Foto)

"Sunt de acord cu salarii mărite şi în sănătate", a spus Băsescu, precizând că acest lucru trebuie făcut cu condiţia creşterii performanţei în domeniu.

Preşedinte Traian Băsescu a declarat că Raportul acestei comisii reprezintă "o radiografie corectă a situaţiei din sănătate", şi că îşi însuşeşte acest document, care va fi postat pe site-ul Preşedinţiei, pentru a fi lansat în dezbatere publică.

Şeful statului a mai spus că bugetul de şase miliarde de lei, alocat sănătăţii, "nu este suficient".

În plus, preşedintele a arătat că "este şocant" să vezi că România se menţine în topul ţărilor cu mortalitate infantilă extrem de ridicată".

Traian Băsescu a arătat că, în vizitele făcute în ţară, a observat că sunt mulţi oameni, bolnavi cronici, care se plâng de lipsa medicamentelor, deşi există o alocare de resurse în acest domeniu, precizând că "nu înţelege, deocamdată, care sunt cauzele acestei situaţii".

"De acord cu creşterea salariilor, inclusiv în sănătate, dar contra reformă. Voi utiliza acest raport şi pentru dezbaterea publică, dar şi în discuţia cu sindicatele, când vor face acelaşi lucru cu cele din educaţie, şi anume să îşi asume responsabilitatea reformei. Valabil şi pentru funcţionarii publici", a spus Băsescu.

Citește mai departe:

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Citește mai departe:

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici