Băsescu susţine intrarea fostelor state comuniste în UE, dar pe baza Tratatului Lisabona

Preşedintele Traian Băsescu susţine integrarea statelor din Balcani şi a celor foste sovietice în UE, dar acest lucru trebuie făcut potrivit Trataului de la Lisabona, a declarat, miercuri, pentru MEDIAFAX Cehia, purtătorul de cuvânt al preşedintelui Camerei Deputaţilor de la Praga, Miroslav Vlček.

28 afișări
Imaginea articolului Băsescu susţine intrarea fostelor state comuniste în UE, dar pe baza Tratatului Lisabona

Băsescu susţine intrarea fostelor state comuniste în UE, dar pe baza Tratatului Lisabona (Imagine: JIŘÍ RUBEŠ/Mediafax Foto CZ)

Declaraţia purtătorului de cuvânt a fost făcută după întâlnirea preşedintelui Traian Băsescu cu preşedintele Camerei Deputaţilor din Parlamentul Cehiei.

"Domnul preşedinte (Traian Băsescu, n.r.) sprijină intrarea statelor foste comuniste în Uniunea Europeană, dar acest lucru trebuie să aibă la bază prevederile Tratatului de la Lisabona", a spus purtătorul de cuvânt.

Preşedintele Traian Băsescu a sosit, miercuri dimineaţă, la Praga, pentru vizita de stat de două zile în Cehia, fiind primit de omologul său ceh, preşedintele Vaclav Klaus.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici