Băsescu susţine prag electoral de 10% şi existenţa a două mari partide

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, luni, la B1Tv, că este un susţinător al pragului electoral de 10% pentru intrarea în Parlament, sau a un unui sistem electoral care să permită existenţa a două partide mari, care să alterneze la guvernare cu sprijinul unui partid mai mic.

43 afișări
Imaginea articolului Băsescu susţine prag electoral de 10% şi existenţa a două mari partide

Băsescu susţine prag electoral de 10% şi existenţa a două mari partide (Imagine: Stefan Micsik/Mediafax Foto)

"Eu sunt un partizan al pragului de 10%. Dar, cel mai corect, dincolo de prag, de neprag, (ar fi nevoie de - n.r.) uninominal într-un singur tur sau în două tururi. Asta va crea două mari partide care vor alterna la putere cu sprijinul unui partid mai mic, eventual. Cât timp vom sta tot în Coaliţii, nu vom avea guvernări coerente", a spus Băsescu.

Actualul sistem electoral prevede un prag electoral de 5%.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici