Băsescu: Tandemurile Ponta-Voiculescu şi Rus-Antonescu aduc prejudicii enorme ţării

Preşedintele suspendat, Traian Băsescu, a declarat vineri că tandemurile reprezentate de premierul Victor Ponta şi liderul PC Dan Voiculescu, respectiv ministrul de Interne, Ioan Rus, şi preşedintele interimar, Crin Antonescu, aduc prejudicii enorme ţării.

866 afișări
Imaginea articolului Băsescu: Tandemurile Ponta-Voiculescu şi Rus-Antonescu aduc prejudicii enorme ţării

Traian Băsescu (Imagine: Razvan Lupica/Mediafax Foto)

Printre prejudiciile care ar fi produse de aceştia, Băsescu a enumerat afectarea credibilităţii externe a ţării, respingerea oricărei şanse ca România să mai intre în Schengen, devalorizarea accelerată a monedei naţionale şi faptul că Guvernul de la Bucureşti nu mai poate fi un partener credibil pentru discutarea bugetului UE pentru exerciţiul financiar 2014-2020.

"Cred că dincolo de problema credibilităţii ţării, loviturile pe care le primeşte România ca urmare a iresponsabilităţii tandemului Ponta-Voiculescu, la care îmi permit să adaug Rus-Crin Antonescu, aşa, ca să îi împerechem cumva, aduce prejudicii enorme ţării. Ponta, Antonescu, Voiculescu şi Rus sunt responsabili de respingerea oricărei şanse ca România să mai intre în Schengen, sunt responsabili, în calitate de artizani ai acestei acţiuni iresponsabile şi nedemocratice, de devalorizarea accelerată a monedei naţionale, ca urmare a instabilităţii politice şi sunt responsabili că România nu va putea deveni în această toamnă un partener credibil pentru discutarea bugetului 2014-2020 la Uniunea Europeană', a afirmat Băsescu, în conferinţa de presă de la sediul său de campanie.

De asemenea, el a acuzat faptul că acţiunile "mincinoase şi ilegale" ale Ministerului de Interne privind listele electorale au blocat decizia Curţii Constituţionale privind referendumul din 29 iulie şi au "afundat România şi mai mult în decredibilizare".

"Eu cred că oamenii ăştia trebuie să înţeleagă un lucru. Pe zi ce trece se afundă tot mai mult în minciună şi ilegalităţi, afundă România mai mult în decredibilizare (...) Este o situaţie unică în UE şi descalifică Guvernul României. Din păcate, efectele nu sunt pentru Guvernul României, ci pentru români şi am impresia că nu vom scăpa de efecte neplăcute, din punct de vedere al credibilităţii în primul rând", a mai spus Băsescu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici