Băsescu: Trebuia să refac în vară cursurile pentru reconfirmarea brevetului, dar am avut altă treabă

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, vineri, la Constanţa, că în această vară trebuia să îşi reconfirme brevetul de comandant de navă, dar a avut "altă treabă".

188 afișări
Imaginea articolului Băsescu: Trebuia să refac în vară cursurile pentru reconfirmarea brevetului, dar am avut altă treabă

Traian Băsescu (Imagine: Razvan Chirita/Mediafax Foto))

Întrebat de jurnalişti când va urma cursurile de reconfirmare a brevetului de comandant de navă, acesta expirând în luna august, Băsescu a răspuns: "Trebuia să le refac în vara asta, dar am avut altă treabă".

Ulterior, şeful statului a făcut o fotografie de grup cu comandanţii de nave prezenţi la evenimentul din Şantierul Naval Constanţa şi a fost întrebat de către o jurnalistă când va merge la aceste cursuri. "Du-te tu la cursuri în locul meu", a răspuns preşedintele râzând, după care a continuat: "M-au ţinut ăştia ocupat vara asta".

Traian Băsescu trebuie să se înscrie la cursurile de reconfirmare a brevetului de comandant de navă, în cazul în care va dori să mai plece pe mare, după ce brevetul său a expirat în luna august.

Şeful statului a mai urmat cursurile de reconfirmare a brevetului de comandant de navă în august 2007, la Centrul Român pentru Pregătirea şi Perfecţionarea Personalului din Transporturi Navale.

Conform legii, reconfirmarea brevetului se face automat în cazul în care, în ultimii cinci ani, există cel puţin 12 luni de ambarcare pe o navă comercială, pe funcţie. Cum Traian Băsescu nu se poate încadra în această categorie, dacă va dori să mai navigheze el va trebui fie să urmeze cursurile de reconfirmare a competenţei profesionale la Centrul Român pentru Pregătirea şi Perfecţionarea Personalului din Transporturi Navale, fie să susţină examene de reconfirmare la Autoritatea Navală Română.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici