Băsescu: UDMR ar trebui să fie un partener loial

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, sâmbătă, după întâlnirea cu autorităţile din Covasna şi Harghita, că i-ar plăcea ca UDMR să fie un partener loial al unei discuţii despre aceste două judeţe, ci nu un profitor de voturi din cele două zone.

16 afișări
Imaginea articolului Băsescu: UDMR ar trebui să fie un partener loial

Băsescu: UDMR ar trebui să fie un partener loial, şi nu un profitor de voturi în Harghita şi Covasna (Imagine: Mediafax Foto)

Şeful statului a spus că este greu de explicat de ce judeţele Harghita şi Covasna nu s-au dezvoltat, deşi UDMR a fost la putere aproape tot timpul în aceşti ani. El a mai afirmat că nu vrea să accentueze o dispută cu UDMR, dar că Uniunea a făcut puţin pentru aceste judeţe.

Întrebat cum îşi explică acest fapt, el a spus că explicaţia poate fi dată doar de UDMR.

În acest context, preşedintele a spus că i-ar plăcea ca UDMR să fie un partener loial al unei discuţii despre Harghita şi Covasna, ci nu un profitor de voturi din cele două judeţe.

Băsescu: Am dat toate semnalele că doresc un parteneriat cu UDMR

Băsescu a mai declarat la Covasna că a dat toate semnalele că doreşte un parteneriat cu UDMR şi a făcut referire la desemnarea unui reprezentant al Uniunii în funcţia de consilier prezidenţial cu rang de ministru.

Şeful statului a precizat că nu poate merge mai departe de atât, ţinând cont şi de faptul că a avut parte de foarte multă incorectitudine din partea UDMR.

În acest sens, preşedintele Băsescu a făcut referire la poziţia avută de UDMR la referendumul pentru suspendarea sa din funcţie şi la reacţia pe care au avut-o reprezentanţii Uniunii după ce el a criticat o nedreptate de la Primăria Odorheiu Secuiesc, unde primarul Szasz Jeno a fost blocat de o majoritate UDMR.

În opinia preşedintelui, blocarea majoriăţii proiectelor primarului a reprezentat "o luptă surdă" la adresa comunităţii locale.

Totodată, preşedintele a spus că au mai fost şi alte neplăceri în istoria relaţiilor cu UDMR, însă cu toate acestea el a dat semnale că este gata să le depăşească.

Şeful statului a subliniat că un parteneriat al UDMR cu preşedintele şi cu Guvernul poate ajuta comunitatea etnică maghiară din România.

Citeşte şi:

Băsescu: Pe teritoriul naţional nu pot fi create autonomii locale

Băsescu: În România nu va exista niciodată autonomie teritorială

Băsescu: Trei miniştri vor merge la Odorheiu Secuiesc vineri

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici