Băsescu, unor membri ai partidului lui Merkel: Menţinem poziţia pentru întărirea statului de drept

Preşedintele Traian Băsescu a primit, miercuri, la Cotroceni, o delegaţie de parlamentari germani din formaţiunea CDU-CSU, a cancelarului Angela Merkel, el asigurând că "poziţia proeuropeană a ţării noastre a rămas neschimbată", inclusiv privind întărirea instituţiilor statului de drept.

329 afișări
Imaginea articolului Băsescu, unor membri ai partidului lui Merkel: Menţinem poziţia pentru întărirea statului de drept

Traian Băsescu (Imagine: Razvan Chirita/ Mediafax Foto)

"Membrii Parlamentului German au dorit să cunoască perspectivele politice din România, dar şi detalii despre parcursul european al ţării noastre. În cadrul discuţiilor, domnul preşedinte Traian Băsescu a afirmat că poziţia proeuropeană a ţării noastre a rămas neschimbată, atât din perspectiva întăririi instituţiilor statului de drept, cât şi din prisma solidarităţii cu deciziile europene referitoare la reducerea efectelor crizei economice", menţionează un comunicat al Preşedinţiei transmis MEDIAFAX.

Şeful statului a afirmat că, pe plan european, priorităţile României rămân aderarea la spaţiul Schengen şi adoptarea monedei euro.

De asemenea, preşedintele Băsescu a spus că apreciază rolul pe care Germania l-a jucat în ultima perioadă pentru stabilitatea Uniunii Europene, sprijinul astfel oferit în timpul crizei economice şi financiare fiind esenţial.

"Parlamentarii germani şi-au exprimat aprecierea pentru poziţia preşedintelui României. Totodată, ei au spus că poziţionarea europeană a României reprezintă un sprijin direct şi nemijlocit la procesul decizional orientat spre unitate şi solidaritate privind viitorul Europei", se mai arată în comunicatul Preşedinţiei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici