Băsescu va adresa Parlamentului un mesaj pe probleme de politică externă

Preşedintele Traian Băsescu a anunţat, joi, preşedinţii Senatului şi Camerei Deputaţilor că doreşte să adreseze Camerelor reunite ale Parlamentului, în data de 14 aprilie, un mesaj pe probleme actuale de politică externă.

43 afișări
Imaginea articolului Băsescu va adresa Parlamentului un mesaj pe probleme de politică externă

Băsescu va adresa Parlamentului un mesaj pe probleme actuale de politică externă

Băsescu a trimis, joi după-amiază, o scrisoare preşedintelui Senatului, Mircea Geoană, şi preşedintelui Camerei Deputaţilor, Roberta Anastase, în care, în temeiul prevederilor constituţionale şi ale Regulamentului şedinţelor comune, le aduce la cunoştinţă faptul că la data de 14 aprilie, la o oră pe care o vor stabili aceştia, doreşte să adreseze Camerelor reunite ale Parlamentului României un mesaj pe probleme actuale de politică externă, informează Administraţia Prezidenţială.

Anunţul Preşedinţiei vine în contextul unei relaţii tensionate cu Republica Moldova.

Ambasadorul României la Chişinău a fost declarat persona non-grata şi s-a întors în ţară, iar Guvernul moldovean a introdus un regim de vize pentru România.

De asemenea, preşedintele moldovean Vladimir Voronin a acuzat România de implicare în protestele care au avut loc la Chişinău.

Tot în 14 aprilie, premierul Emil Boc urmează să meargă în Parlament pentru a susţine, în faţa conducerii celor două Camere, ordonanţa de punere în aplicare a împrumutului extern.

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Roberta Anastase, a anunţat, joi, că OUG de punere în aplicare a acordului cu FMI şi Banca Mondială urmează a fi discutată în Guvern sâmbătă, iar premierul se va afla în faţa Birourilor Permanente reunite ale Camerelor, marţi, pentru a susţine acest act normativ.

Citeşte şi:

Voronin acuză România de implicare în revoltele de la Chişinău

Ambasadorul român la Chişinău, declarat persona non grata

MAE recomandă românilor să evite călătoriile în Republica Moldova

Guvernul a primit avizul de principiu al FMI pentru acordul de împrumut

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici