Băsescu va promulga legea privind pensiile după ce Guvernul îi va prezenta sursele de finanţare

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, vineri, la Uricani, că va promulga legea privind majorarea pensiilor numai după ce Guvernul îi va prezenta sursele de finanţare care pot permite creşterile promise pentru ca pensionarii să nu fie păcăliţi din nou, iar el să fie părtaş la "această minciună".

1 afișare
Imaginea articolului Băsescu va promulga legea privind pensiile după ce Guvernul îi va prezenta sursele de finanţare

Băsescu va promulga legea privind pensiile după ce Guvernul îi va prezenta sursele de finanţare

Băsescu spune că este interesat să nu se repete situaţia creată de alte legi date în favoarea pensionarilor care nu s-au materializat până astăzi, transmite corespondentul MEDIAFAX.

"Obiectivul meu actual este să reuşesc să conving Guvernul să pună banii pe masă pentru ca această lege să nu fie o altă păcăleală la adresa pensionarilor. În tot acest cortegiu de angajamente ale Guvernului, eu vreau să am convingerea că pensionarii nu vor fi păcăliţi şi voi cere Guvernului să-mi prezinte sursele de finanţare. Nu pentru anul 2008, pentru că obiectivul meu nu este să asigure banii de finanţare a noii legi pentru 2008. Obiectivul meu este să văd că există finanţare şi pentru creşterea pensiilor de la 1 ianuarie 2009 şi mai ales că aceste creşteri sunt reale şi că nu se va falimenta fondul public de pensii. Altfel, risc să fiu părtaş la o minciună a Guvernului, a Parlamentului", a declarat Traian Băsescu.

În opinia acestuia, în România există mai multe priorităţi de gradul zero, însă acestea trebuie abordate responsabil.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici