Băsescu: Voi sesiza organele statului privind terenurile de la Fundulea, ar trebui văzut şi în Timiş

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, marţi, că va sesiza organele statului privind retocedările de terenuri de la Staţiunea de cercetare Fundulea, de către primarii PSD, el atrăgând atenţia că poate ar trebui văzut cât de implicat este "tata socru" în retrocedările din Timiş.

503 afișări
Imaginea articolului Băsescu: Voi sesiza organele statului privind terenurile de la Fundulea, ar trebui văzut şi în Timiş

Băsescu: Voi sesiza organele statului privind terenurile de la Fundulea, ar trebui văzut şi în Timiş (Imagine: Gabriel Petrescu/Mediafax Foto)

"Dacă tot se află această comisie (parlamentară de anchetă - n.r.) în funcţiune, să vadă ce-i cu cele 2.000 de hectare de la Fundulea, că iniţial spuneau că terenul e de la Fundulea, deşi nu era nicio legătură şi cred că prefecţii şi primarii care au făcut operaţiunea de spoliere a Staţiunii de Cercetări Fundulea, de 2.000 de hectare de teren, trebuie să răspundă în faţa legii", a spus Băsescu.

Preşedintele a adăugat că este "ghinionistă treaba", pentru că primarii, prefecţii erau "tot de la PSD şi PC, la vremea aceea".

"Dacă nu se vor ocupa ei de această restituire, mă voi ocupa eu şi voi sesiza organele statului, pentru că s-a mers prea departe cu minciuna şi falsul. O haită de parlamentari, în frunte cu un premier care nu are nimic comun cu responsabilitatea funcţiei, pun sub semnul întrebării şi fac un spectacol mediatic pe măsura neputinţei lor şi a incapacităţii lor de a guverna ţara, dintr-o afacere privată", a mai afirmat el.

Potrivit şefului statului, zeci sau sute de mii de hectare de teren ale statului sunt deţinute sau exploatate, într-o formă sau alta, de "tot soiul de baroni ai PSD-ului".

"Comisia de anchetă ar trebui, dacă vrea să facă ceva pentru ţară şi nu pentru propagandă, să ancheteze ce se întâmplă cu terenurile statului, cine exploatează terenurile statului, în momentul de faţă, în ce condiţii se exploatează cele 300.000 de hectare ale statului", a mai spus Băsescu, precizând că aceasta ar fi o misiune demnă de o comisie parlamentară care controlează activitatea guvernamentală şi nu a unor privaţi.

Şeful statului a mai spus că "ar fi de asemenea foarte interesant să ştim ce s-a întâmplat în Timiş, tata socru, cât a fost de implicat în marile retrocedări de prin judeţul Timiş, în vânzările de terenuri".

"Eu cred că este interesant, pentru că tata socru nu este persoană privată, e parlamentar", a menţionat Băsescu.

Traian Băsescu a spus că această comisie "nu are nimic cu adevărul, este un fals care se serveşte populaţiei, de către nişte parlamentari care nu şi-au asumat decât responsabilitatea de a fi slugile lui Ponta, într-un joc politic murdar".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici