Băsescu vrea imaginile şi camera originale, în cazul filmuleţului de pe Internet

Traian Băsescu declară, într-un interviu pentru Gazeta Sporturilor, că pentru a face lumină în legătură cu imaginile de la Ploieşti este nevoie de filmul şi camera originale, precizând că spune "Nu" la acuzaţia de lovire, dar nu poate spune că nu l-a împins pe copil, pentru că nu îşi aminteşte.

27 afișări
Imaginea articolului Băsescu vrea imaginile şi camera originale, în cazul filmuleţului de pe Internet

Băsescu vrea imaginile şi camera originale, în cazul filmuleţului de pe Internet (Imagine: Adi Piclisan/Mediafax Foto)

Interviul va fi publicat luni, dar realizatorul a postat un scurt fragment, duminică.

Băsescu spune că el a contactat experţi acreditaţi de Ministerul Justiţiei. "Ne-au cerut două lucruri: înregistrarea orginală şi camera cu care s-a făcut filmarea. Punctul lor de vedere este că nici un expert nu va accepta să dea un certificat în lipsa înregistrării originale şi a camerei. Până luni sper să fie gata acţiunea penală, împotriva domnului Patriciu. Îl dau în judecată pentru afirmaţiile pe care le-a făcut la Realitatea TV", spune Băsescu.

El declară că acţiunea sa în Justiţie îl va obliga pe Dinu Patriciu să probeze afirmaţiile pe care le-a făcut despre două lovituri, în stomac şi în faţă, care ar fi fost date unui copil de către Traian Băsescu la un miting electoral la Ploieşti în 2004. "Acţiunea mea îl va obliga să probeze. Proba nu poate fi decât înregistrarea originală. Şi, dacă găsim înregistrarea originală, găsim şi camera originală. Acest lucru trebuie lămurit. Sunt două puncte de vedere. Eu spun «Nu», Patriciu spune «Da»", spune Băsescu.

La întrebarea "La ce spuneţi «Nu»? La lovitură?", Băsescu răspunde: "La lovitură", iar la întrebarea "Dar spuneţi «Nu» la împingere?", şeful statului răspunde: "Îmi este imposibil să vă spun aşa ceva. Eu nu îmi aduc aminte episodul. A venit şi prea târziu şi aici mă întreb de ce au trebuit 5 ani ca acest lucru să apară? De ce n-a venit la referendumul din 2007? În orice caz, rămân agăţat de acest lucru şi nu văd posibilă rezolvarea decît în instanţă pentru că cineva deţine originalul".

Întrebat dacă îşi aminteşte că s-ar fi întâmplat "ceva" la acel miting, Băsescu răspunde: "Nu. Cavalcada alegerilor este complicată. La câte mitinguri sunt, nici nu le mai aşezi la un moment dat în minte. Ca dimensiuni sau care unde a fost. La câte incidente sunt într-o campanie… eu am luat coate în faţă. Ce mi se pare în neregulă e de ce timp de 5 ani nimeni nu s-a sesizat. Şi au fost multe alte momente în care domnul Patriciu l-ar fi putut utiliza din punct de vedere politic. De ce acum?".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici