Băsescu: Vreau să las în urmă un partid care, în 2024, să intre în cursa pentru preşedinţia României

Preşedintele Mişcării Populare Traian Băsescu a declarat, duminică, la Colegiul Naţional MP, că vrea să lase în urmă un partid care în anul 2024 să îşi propună câştigarea funcţiei de preşedinte al României, afirmând, încă o dată, că nu mai are aspiraţii politice personale.

461 afișări
Imaginea articolului Băsescu: Vreau să las în urmă un partid care, în 2024, să intre în cursa pentru preşedinţia României

Băsescu: Vreau să las în urmă un partid care, în 2024, să intre în cursa pentru preşedinţia României

„Vreau să mai clarific încă o dată pentru conducerea partidului că eu nu sunt preşedintele partidului pentru că mai am aspiraţii politice personale. Ceea ce îmi doresc foarte mult este să las în urma mea un partid care să poată răspunde comandamentelor de astăzi ale electoratului din România şi care să înceapă un ciclu politic o dată cu alegerile din 2016 pe care să îl prelungească către 2024, aspirând către funcţia de preşedinte al României, a declarat preşedintele Mişcării Populare TTraian Băsescu în deschiderea Colegiului Naţional al MP.

Traian Băsescu a spus că obiectivul asumat pentru anul 2024 depinde foarte mult de rezultatele pe care MP le va obţine la alegerile din anul 2016, care vor da posibilitatea partidului să se consolideze în perioada 2016-2020, astfel încât, în 2024 să poată aspira la preluarea preşedinţei României.

Preşedintele MP a afirmat că pentru alegerile locale partidul îşi propune un scor politic de 10-12%, care să îi permită ca la alegerile parlamentare să obţină 15-20% din voturile electoratului.

Băsescu le-a transmis participanţilor la Colegiul Naţional că obiectivul zero al organizaţiilor trebuie să fie crearea de structuri, mai ales în mediul rural.

„Dacă vă uitaţi la rezultatul de la alegerile europarlamentare veţi constata că în mediul urban Mişcarea Populară are 10-11%, la Bucureşti a fost al doilea partid, în schimb, în mediul rural rezultatul a fost exterm de slab ceea ce a dus la un procent de circa 6%. Asta ne arată în mod evident că trebuie pus accentul pe crearea de nuclee şi în mediul rural”, a spus Traian Băsescu.

Preşedintele MP le-a cerut liderilor de filiale să deschidă partidul pentru oameni noi, tineri, care nu au mai făcut politică, afirmând că în lipsa acestui demers obiectivele propuse pentru alegerile de anul viitor nu pot fi atinse.

Traina Băsescu a afirmat că pentru a stimula intrarea tinerilor în politică le propune participanţilor la Colegiul Naţional să aloce, în mod automat, organizaţiei de tineret, locul doi pe listă pentru Camera Deputaţilor. El a mai spus că, fără structuri organizatorice puternice, nu se poate face politică, iar MP nu este în măsură să ajungă, până la alegerile de anul viitor, la capacitatea şi structurile pe care le au cele două partide tradiţionale PSD şi PNL, aşa că obiectivele propuse pentru alegerile de anul viitor pot părea modeste, dar sunt realiste.

La Colegiul Naţional al MP, participanţii au adoptat cu unanimitate de voturi delegarea gestionării resurselor şi partimoniului partidului către preşedintele executiv, Eugen Tomac, precum şi mandatarea preşedinţilor filialelor judeţene în vederea deschiderii de conturi bancare, a mai spus Traian Băsescu.

 

 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici