Băsescu: Vremea coaliţiilor contra a trecut, a venit timpul coaliţiilor pro

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, luni, după depunerea jurământului în Parlament, că realegerea sa se datorează faptului că şi-a asumat proiectul modernizării României, el apreciind că a trecut vremea "coaliţiilor contra", acum fiind timpul dialogului şi al "coaliţiilor pro".

23 afișări
Imaginea articolului Băsescu: Vremea coaliţiilor contra a trecut, a venit timpul coaliţiilor pro

Băsescu: Vremea coaliţiilor contra a trecut, a venit timpul coaliţiilor pro (Imagine: Andreea Balaurea/Mediafax Foto)

"În 6 decembrie am fost reales preşedinte al României pentru că am fost perceput drept cel mai credibil vector al interesului naţional şi al reînnoirii României. Nu am fost reales fiindcă aş fi promis linişte, nici fiindcă aş fi promis câte ceva fiecărei categorii sociale. Am primit încrederea românilor fiindcă mi-am asumat proiectul modernizării societăţii româneşti. Consider că am fost reales pentru voinţa de a pune în practică măsuri de reformă legitime, prea de multă vreme aşteptate şi tergiversate", a spus Băsescu.

El a subliniat că, după două decenii de la căderea comunismului, România se află la începutul unei noi etape istorice, acum fiind momentul realizării refomei statului.

"Dacă pierdem această ocazie, condamnăm generaţiile viitoare la costuri economice, sociale, politice inacceptabile. Acum este momentul unei decizii strategice care să răpundă interesului general pe termen lung. Numai aşa vom putea răspunde complexităţii mediului de securitate şi a celui economic al secolului XXI", a spus Băsescu.

El a precizat că, în calitate de preşedinte al României în ultimii cinci ani, vrea să transmită un mesaj de încredere în România.

"România trebuie să se transforme. România trebuie să se modernizeze. Rolul oamenilor politici este să imprime transformărilor ce trebuie făcute în această direcţie un ritm susţinut şi să se asigure că acestea sunt echitabile. Nu cred că românii mai pot accepta să existe privilegiaţi şi defavorizaţi", a adăugat şeful statului.

El a precizat că modernizarea şi integrarea deplină a României în Uniunea Europeană sunt în interesul cetăţenilor, apreciind că realizarea acestui deziderat ţine de un efort comun.

Băsescu a precizat că experienţa acumulată în primul său mandat îl va ajuta să evite erorile în viitor, el exprimându-şi speranţa ca acest lucru să fie valabil şi pentru cei care s-au coalizat împotriva sa.

"Experienţa acumulată în primul meu mandat mă va ajuta să evit erori în viitor. Sper că aceasta va fi valabil şi pentru oamenii politici care, nu cu multă vreme în urmă, s-au coalizat împotriva preşedintelui. Cred că a trecut vremea coaliţiilor contra. Este vremea dialogului, e vremea utilizării competenţelor, indiferent de orizontul politic din care vin. E vremea coaliţiilor pro. Trebuie să ne unim eforturile pentru a construi un viitor mai bun pentru români", a subliniat Băsescu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici