Băsescu: Ziua Culturii Naţionale ne aminteşte că România are un capital însemnat de utilizat

Preşedintele Traian Băsescu precizează, într-un mesaj transmis sâmbătă, că sărbătorirea Zilei Culturii Naţionale, în 15 ianuarie, aminteşte că România are un capital însemnat pe care îl poate utiliza în afirmarea valorilor sale.

79 afișări
Imaginea articolului Băsescu: Ziua Culturii Naţionale ne aminteşte că România are un capital însemnat de utilizat

Băsescu: Ziua Culturii Naţionale ne aminteşte că România are un capital însemnat de utilizat (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

În mesajul dat publicităţii de Administraţia Prezidenţială, şeful statului menţionează că, în acest an, pentru prima oară, România sărbătoreşte la 15 ianuarie "Ziua Culturii Naţionale", sub auspiciile unui moment consacrat din istoria culturii noastre: comemorarea poetului Mihai Eminescu, de la a cărui naştere se împlinesc 161 de ani.

"Mihai Eminescu, «omul deplin al culturii române», aşa cum ni-l înfăţişează Constantin Noica, rămâne un reper incontestabil pentru reuşita de a îmbina efortul de recuperare a tradiţiei cu necesara deschidere spre modernitate", adaugă Traian Băsescu.

El mai arată că Ziua Culturii Naţionale aminteşte că avem un capital însemnat pe care România îl poate utiliza în afirmarea valorilor sale.

"Cultura şi educaţia clădesc deopotrivă o naţiune puternică şi demnă. Avem o datorie comună faţă de cultura română, faţă de valorile care ne-au format şi pe care trebuie să le transmitem generaţiilor viitoare. Astăzi, mai mult ca oricând, în diversitatea culturii europene, România trebuie să pună în valoare creaţia marilor săi clasici, a tuturor celor care au contribuit şi continuă să contribuie la expresia identităţii poporului român", se mai arată în mesaj.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici