BEC: 15 formaţiuni şi şapte independenţi şi-au depus candidaturile pentru europarlamentare

15 formaţiuni politice şi şapte independenţi şi-au depus candidaturile pentru alegerile europarlamentare până în 10 aprilie, când s-a încheiat perioada de înregistrare a candidaturilor, a anunţat joi Biroul Electoral Central (BEC).

316 afișări
Imaginea articolului BEC: 15 formaţiuni şi şapte independenţi şi-au depus candidaturile pentru europarlamentare

BEC: 15 formaţiuni şi şapte independenţi şi-au depus candidaturile pentru europarlamentare

Biroul Electoral Central anunţă că urmează să se pronunţe privind admiterea sau respingerea candidaturilor depuse, după parcurgerea tuturor etapelor.

„Potrivit Hotărôrii Guvernului n r. 199/2024 privind aprobarea calendarului actiunilor din cuprinsul perioadei electorale la alegerile pentru membrii din România în Parlamentul European din anul 2024 şi la alegerile pentru autoritătile administratiei publice locale din anul 2024, termenul-limită pentru rămânerea definitivă a candidaturilor este data de 29 aprilie 2024”, se arată într-un comunicat al BEC.

Iată, conform documentului citat, lista candidaturilor depuse şi înregistrate la BEC pentru alegerile pentru membrii din România în Parlamentul European din 9 iunie 2024:

Formaţiuni politice

1. Alianţa Electorală PSD PNL
2. Alianţa Dreapta Unită USR-PMP-Forţa Dreptei
3. Alianţa România Socialistă
4. Alianţa AUR
S. Partidul S.O.S. România
6. Partidul Alternativa Dreaptă
7. Partidul Diaspora Unită
8. Partidul Umanist Social Liberal
9. Partidul Reînnoim Proiectul European al României (REPER)
10. Partidul Oamenilor Liberi
11. Uniunea Democrată Maghiară din România
12. Partidul România Mare
13. Partidul Noua Românie
14. Partidul Patrioţilor
15. Partidul Naţional Ţărănesc Maniu-Mihalache

Candidaţi independenţi

1. Jurma Paul-Octavian
2. Pîrvănescu Paula-Marinela
3. Gheorghe Vlad-Dan
4. Mustăţea Ilie-Cătălin
5. Ştefănuţă Nicolae-Bogdănel
6. Mîndru Petru
7. Şoşoacă Dumitru-Silvestru.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici