BEC a respins cererea lui Funar de interzicere a sondajelor cu 10 zile înaintea votului

BEC a respins solicitarea reprezentantului PRM Gheorghe Funar privind interzicerea prezentării de sondaje de opinie cu conţinut electoral şi difuzarea de emisiuni electorale referitoare la intenţia de vot cu 10 zile înainte de data alegerilor europarlamentare, respectiv 25 noiembrie.

2 afișări
Imaginea articolului BEC a respins cererea lui Funar de interzicere a sondajelor cu 10 zile înaintea votului

BEC a respins cererea lui Funar de interzicere a sondajelor cu 10 zile înaintea votului

Majoritatea membrilor BEC pentru alegerile europarlamentare au convenit că Biroul nu poate extinde perioada de timp în care este interzisă prezentarea de sondaje de opinie de la 48 de ore - cât este prevăzut în Legea 373 privind alegerea Camerei Deputaţilor şi a Senatului - la 10 zile, aşa cum a solicitat Funar.

Potrivit opiniei majorităţii membrilor BEC, o astfel de hotărâre ar fi fost de natură să schimbe voinţa legiuitorului, Biroul având doar atribuţii privind interpretarea prevederilor legale.

În întâmpinarea adresată de senatorul PRM Biroului Electoral Central, se menţiona că printr-o astfel de măsură s-ar stopa “acţiunile de manipulare a electoratului în perioada dinaintea alegerilor pentru Parlamentul European prin sondaje de opinie măsluite”.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici