BEC înregistrează candidatura lui Meleşcanu, deşi Traian Rece anunţase că nu îl mai susţine

BEC a înregistrat, miercuri, candidatura lui Teodor Meleşcanu la Preşedinţie, fără a lua în considerare faptul că fostul parlamentar Traian Rece, care l-a sprijinit pe fostul director SIE în strângerea de semnături, a anunţat, printr-o scrisoare, că renunţă la sprijinul acordat.

309 afișări
Imaginea articolului BEC înregistrează candidatura lui Meleşcanu, deşi Traian Rece anunţase că nu îl mai susţine

BEC înregistrează candidatura lui Meleşcanu, deşi Traian Rece anunţase că nu îl mai susţine (Imagine: Andreea Alexandru/Mediafax Foto)

BEC nu a luat nicio decizie în legătură cu comunicarea făcută de Traian Rece, a precizat, pentru MEDIAFAX, purtătorul de cuvânt al BEC, Marian Muhuleţ.

"Traian Rece ne-a transmis o scrisoare prin care informează că nu îl mai susţine pe candidatul Teodor Meleşcanu din cauza unor afirmaţii făcute de acesta într-o emisiune televizată. Domnul Traian Rece şi Partidul Dreptăţii Sociale nu au formal nicio legătură cu ceea ce înseamnă candidatura lui Teodor Meleşcanu, care şi-a depus camdidatura ca independent", a spus purtătorul de cuvânt al BEC.

Muhuleţ a mai explicat că semnăturile sunt pentru "candidatul independent Teodor Meleşcanu", adăugând că, "legal, nu există PDS în acest subiect".

Fostul şef al SIE, Teodor Meleşcanu, şi-a depus candidatura ca independent pentru alegerile parlamentare, marţi, la BEC, susţinut de Partidul Dreptăţii Sociale şi o de serie de organizaţii ale societăţii civile.

Meleşcanu a menţionat că a depus la BEC aproximativ 400.000 de semnături, care au fost strânse de Partidul Dreptăţii Sociale, Fundaţia Democraţie prin Drept şi de foarte mulţi tineri care nu sunt înregimentaţi politic şi care s-au organizat să facă acest lucru pe Facebook şi alte forme de socializare.

Tot în şedinţa de miercuri, BEC a înregistrat candidaturile depuse de candidaţii independenţi Călin Popescu Tăriceanu, Gheorghe Funar, Elena Udrea, Dan Diaconescu, Kelemen Hunor, Szilagyi Zsolt, Corneliu Vadim Tudor, Constantin Rotaru, William Brânză (Partidul Ecologist Român) şi Mirel Mircea Amariţei (Partidul Prodemo).

Anterior, BEC a înregistrat candidaturile depuse de Victor Ponta, Klaus Iohannis şi Monica Macovei.

În cel mult 24 de ore de la înregistrarea sau respingerea înregistrării candidaturilor de către BEC, prin decizie, candidaţii, partidele politice, alianţele politice sau electorale şi alegătorii pot contesta înregistrarea sau respingerea înregistrării candidaturilor.

Contestaţiile se fac în scris şi se depun la Curtea Constituţională.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici