BEJ Dolj a atribuit 12 din cele 15 mandate

Biroul Electoral Judeţean Dolj a atribuit trei mandate de senator şi nouă de deputat, cele mai multe dintre acestea revenind Alianţei PSD +PC, după aplicarea coeficientului electoral un singur mandat de deputat şi două de senator rămânând nedistribuite.

83 afișări
Imaginea articolului BEJ Dolj a atribuit 12 din cele 15 mandate

BEJ Dolj a atribuit 12 din cele 15 mandate (Imagine: Mediafax Foto)

Biroul Electoral Judeţean (BEJ) Dolj a stabilit, marţi după-amiază, coeficientul electoral pentru a putea atribui mandatele de senator şi deputat. Pentru un mandat de senator este nevoie de 47.312 voturi, în timp ce pentru unul de deputat este nevoie de 22.985 din sufragiile valabil exprimate de alegători. În urma aplicării coeficientului electoral, au fost atribuite trei mandate de senator şi nouă de deputat.

Alianţa PSD+PC a obţinut, în Dolj, două mandate de senator şi cinci de deputat, PDL a câştigat un mandat de senator şi trei de deputat, iar PNL un mandat de deputat. Astfel, cei 12 candidaţi care au obţinut mandate de parlamentar sunt: Mircea Geoană şi Lia Olguţa Vasilescu, din partea Alianţei PSD+PC, şi Radu Berceanu (PDL), la Senat, şi Ion Călin, Valeriu Zgonea, Petre Petrescu, Claudiu Manda şi Floretin Gust (Alianţa PSD+PC), Constantin Dacălu, Mihai Surpăţeanu şi Gelu Vişan (PDL) şi Mihai Voicu (PNL), la Camera Deputaţilor.

Şase din cele 12 mandate atribuite de BEJ Dolj au fost câştigate de candidaţii Alianţei PSD+PC din prima, întrucât voturile pe care le-au obţinut au însumat peste 50 la sută din numărul sufragiilor valabil exprimate în colegiile uninominale în care au concurat.

În Dolj, Alianţa PSD+PC a câştigat alegerile parlamentare, fiind urmat de PDL şi PNL. Astfel, Alianţa PSD+PC a obţinut la votul general pentru Senat 50,12 la sută, urmată de PDL - 31,84 şi PNL - 13,29 procente. La votul pentru Camera Deputaţilor, Alianţa PSD+PC a obţinut 47,94 la sută, PDL –31,74 şi PNL - 13,08 procente.

Judeţul Dolj va fi reprezentat în Parlament de cinci senatori şi zece deputaţi.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici