BEM a dispus interzicerea folosirii însemnului electoral al PDL, "Ei cu ei. Noi cu voi" de către PSD

Biroul Electoral Municipal al Municipiului Bucuresti a admis, luni, plângerea depusă de Partidul Democrat Liberal, prin care acuza "comportamentul abuziv al Alianţei PSD+PC", care şi-a însuşit sloganul de campanie al PD-L, "Ei cu ei, noi cu voi".

25 afișări
Imaginea articolului BEM a dispus interzicerea folosirii însemnului electoral al PDL, "Ei cu ei. Noi cu voi" de către PSD

BEM a dispus interzicerea folosirii însemnului electoral al PDL, "Ei cu ei. Noi cu voi" de către PSD

"Biroul Electoral Municipal Bucureşi a admis plângerea depusă de Partidul Democrat Liberal împotriva comportamentului abuziv al Alianţei PSD+PC, care şi-a însuşit sloganul de campanie al PD-L: "Ei cu ei. Noi cu Voi", se arată într-un comunicat al PDL.

Potrivit deciziei BEM, Legea nr. 35/2008 prevede că semnul electoral folosit de un competitor electoral nu poate fi utilizat de alt patid politic, alianţă politică, alianţă electorală sau organizaţie a cetăţeni8lor aparţinând unei monorităţi naţionale înregistrată ulterior, decât cu consimţământul celui cărora le aparţine.

Biroul Electoral Municipal consideră că "plângerea PDL este întemeiată", astfel că interzice "folosirea însemnului electoral al PDL de către Alianţa PSD+PCm, şi alţi difuzori de publicitate electorală".

PDL a înregistrat o plângere la BEM, prin care acuză Alianţa PSD+PC că "foloseşte ilegal sloganul partidului, Ei cu Ei. Noi cu voi", în condiţiile în care formaţiunea a înregistrat la OSIM şi la Tribunalul Bucureşti acest slogan, şi nici nu a cedat dreptul de folosinţă al acestei simbol grafic electoral".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici