BEM a respins contestaţia PSD cu privire la incidentele din Parcul Moghioroş

Biroul Electoral Municipal a respins, luni, contestaţia PSD cu privire la incidentele din Parcul Moghioroş, argumentând că nu intră în competenţele BEM să ceară sancţionarea unui primar.

18 afișări
Imaginea articolului BEM a respins contestaţia PSD cu privire la incidentele din Parcul Moghioroş

BEM a respins contestaţia PSD cu privire la incidentele din Parcul Moghioroş (Imagine: Mediafax Foto)

"În plângerea PSD se solicita sancţionarea primarului de la Sectorul 6, în legătură cu autorizarea evenimentului din Parcul Moghioroş pentru PDL. Plângerea a fost respinsă întrucât ne-am pronunţat anterior. În urma contestaţiei PDL am trimis autorităţilor pentru verificări şi, pe de altă parte, am apreciat că susţinerile din plângere nu au fost dovedite, că nu s-a făcut dovada necesităţii obţinerii avizului comisiei de specialitate din cadrul Primăriei. În plus, nu intră în atribuţia BEM asemenea sancţiune", a declarat, pentru MEDIAFAX preşedintele BEM, judecătorul Alin Valentin Vişan.

Alianţa PSD+PC a reclamat la BEM faptul că primarul Sectorului 6, Cristian Poteraş, a aprobat acţiuni electorale ale PDL în Parcul Moghioroş, deşi PSD avea atât aprobarea Primăriei Generale cât şi a celei de sector şi că membri ai PDL au recurs la violenţe verbale şi fizice.

În scrisoarea adresată preşedintelui Biroului Electoral Municipal Bucureşti, liderul PSD Bucureşti Marian Vanghelie afirmă că social-democraţii au obţinut aprobarea Primăriei Generale şi a Primăriei Sectorului 6, pentru desfăşurarea unui spectacol în parcul Drumul Taberei, cu ocazia Sfinţilor Mihail şi Gavril, între orele 10.00 - 22.00, cu amplasarea scenei începând cu ora 8.00, în cadrul campaniei electorale al Alianţei PSD-PC.

"Am întâmpinat greutăţi la realizarea acestuia datorită unor membri PDL, care susţineau că au primit aprobare de la Primăria Sectorului 6 pentru realizarea unor activităţi electorale, împiedicând astfel echipa de actori să-şi susţina spectacolul. În temeiul Legii 35/2008 cu modificările şi completările ulterioare, vă rugăm să luaţi atitudine şi să sancţionaţi primarul sectorului 6, domnul Cristian Poteraş, care a încălcat legislaţia în vigoare acordând aprobare PDL-ului fără a avea avizul Comisiei de specialitate din Primăria Municipiului Bucureşti", se arată în scrisoarea lui Vanghelie, datată 8 noiembrie.

Potrivit liderului PSD Bucureşti, acest lucru a condus la perturbări grave ale acţiunilor social-democraţilor, precum şi la "atitudini necivilizate ale membrilor PDL, care au purces de foarte multe ori la injurii, folosind atât violenţa verbală, cât şi cea fizică".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici