BEM cere cere Prefectului Capitalei să retipărească 72.000 de buletine de vot greşite

Membrii Biroului Electoral Municipal i-au cerut, duminică, prefectului Capitalei să retipărească cele 72.000 de buletine de vot din Colegiul 14, după ce au constatat că întregul lot fusese tipărit greşit.

17 afișări
Imaginea articolului BEM cere cere Prefectului Capitalei să retipărească 72.000 de buletine de vot greşite

BEM cere cere Prefectului Capitalei să retipărească 72.000 de buletine de vot greşite

"În şedinţa de astăzi am decis să-i cerem prefectului să retipărească toate cele 72.000 de buletine de vot. Am cerut să facă acest lucru pe banii lui deoarece a refuzat să ne pună la dispoziţie machetele finale, pentru o ultimă verificare", a declarat MEDIAFAX reprezentantul PDL în BEM, Marian Zlotea.

Membrii BEM au constatat, sâmbătă, că Monitorul Oficial a tipărit greşit cele peste 70.000 de buletine de vot din colegiul 14 din Capitală, numele candidatului PNL Brătianu Bogdan-Valentin fiind trecut "Brătianu Bogan-Valentin".

Membrii BEM au constatat, sâmbătă, în timpul unei deplasări la sediul Monitorului Oficial, că buletinele de vot pentru alegerea Camerei Deputaţilor pentru colegiul 14 din Bucureşti, tipărite în totalitatea exemplarelor comandate, 72.000, prezintă o greşeală la numele candidatului Partidului Naţional Liberal, în sensul că în loc de "Brătianu Bogdan-Valentin" este trecut "Brătianu Bogan-Valentin".

"Biroul Electoral Municipal, în şedinţa de vineri, a cerut oficial prefectului, să aducă machetele definitive ale buletinelor de vot din toate colegiile uninominale din Bucureşti, pentru a preîntâmpina astfel de probleme. Acest lucru nu s-a întâmplat, prefectul spunându-ne că nu ne poate pune la dispoziţie, pentru verificare, machetele. Acesta este motivul pentru care ne-am deplasat la Monitorul Oficial", a declarat, pentru MEDIAFAX, reprezentantul PDL în BEM, Marian Zlotea.

El i-a cerut prefectului să asigure securitatea buletinelor greşit tipărite, urmând ca duminică, în timpul unei şedinţe extraordinare, să se hotărască dacă acestea vor fi topite şi retipărite sau dacă vor fi folosite la alegerile din 30 noiembrie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici