Berceanu despre relaţia PDL-PSD în teritoriu: Un menage a trois cu PNL-ul nu este posibil

Ministrul Transporturilor, senatorul PDL Radu Berceanu, a declarat, luni, înaintea şedinţei BPCC, că un "menage a trois" între PSD, PDL şi PNL, dat de situaţia în care PSD şi PDL au o colaborare la nivel central, iar PSD şi PNL altă colaborare, la nivel local, nu este posibil.

18 afișări
Imaginea articolului Berceanu despre relaţia PDL-PSD în teritoriu: Un menage a trois cu PNL-ul nu este posibil

Berceanu despre relaţia PDL-PSD în teritoriu: Un menage a trois cu PNL-ul nu este posibil (Imagine: Thomas Câmpean - Mediafax Foto)

"Dacă vrei să te căsătoreşti cu cineva, trebuie mai întâi să desfaci căsătoria de dinainte. Nu poţi să faci, aşa, un menage a trois", a aprecizat Berceanu, referindu-se la faptul că PSD şi PDL, ca parteneri în coaliţie, au semnat un protocol de colaborare la nivel central, iar PSD şi PNL are, la nivel local, diferite alianţe cu PNL.

Berceanu a spus că problema protocoalelor de colaborare la nivel local nu a fost reglementată în scris în protocolul de colaborare dintre PSD şi PDL.

Totodată, Berceanu a adus în discuţie situaţia existentă în Dolj, unde PSD are o alianţă, la Consiliul Judeţean, cu PNL.

La rândul său, secretarul general al PDL, Vasile Blaga, a apreciat că încheierea protocoalelor de colaborare între PSD şi PDL, la nivel local, ar fi "o dovadă de încredere între cele două partide".

"Majorităţile în Consiliile Judeţene s-au făcut la un moment dat, când PSD avea altă colaborare cu PNL. Despre altceva discutăm acum, când Guvernul este realizat de cele două partide (PSD şi PDL, n.r.)", a spus Blaga.

Surse din PSD au declarat, săptămâna trecută, pentru MEDIAFAX, că PSD ar putea numi unilateral şefii serviciilor descentralizate aflate în subordinea ministerelor conduse de social-democraţi în judeţele în care PSD nu ajunge la un acord cu PDL pentru distribuirea acestor funcţii.

Surse din PSD au arătat că această variantă a fost discutată întrucât neînţelegerile dintre PDL şi PSD persistă la nivel local, în aproape zece judeţe, în ceea ce priveşte numirea şefilor de agenţii şi servicii deconcentrate.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici