Berceanu i-a arătat lui Boc, la Craiova, beciurile în care a fost ţinut de Securitate în '89

Preşedintele PDL, Emil Boc, i-a mulţumit, joi seară, liderului democrat-liberalilor doljeni, Radu Berceanu, pentru primirea făcută în organizaţia de la Dolj, deşi ştie că acesta nu se află între preşedinţii de filială care să-l sprijine pentru un nou mandat la şefia partidului.

74 afișări
Imaginea articolului Berceanu i-a arătat lui Boc, la Craiova, beciurile în care a fost ţinut de Securitate în '89

Berceanu i-a arătat lui Boc, la Craiova, beciurile în care a fost ţinut de Securitate în '89 (Imagine: Bogdan Stamatin/Mediafax Foto)

Preşedintele PDL, Emil Boc, a ajuns, joi după-amiază, în jurul orei 16.00, la Filarmonica "Oltenia" din Craiova, unde a fost aşteptat de câteva sute de membri ai organizaţiei de Dolj a partidului pentru a-şi expune programul-moţiune cu care candidează la şefia formaţiunii democrat-liberale, transmite corespondentul MEDIAFAX.

El a fost aşteptat de preşedintele PDL Dolj, Radu Berceanu, care, în momentul în care traversau Piaţa "Mihai Viteazu" din centrul Craiovei, i-a arătat premierului Emil Boc clădirea prefecturii indicându-i că la una din încăperile de la subsolul imobilului a fost ţinut de către securitate în 1989.

"Acolo, la subsol, am fost băgat de securitate în beciurile de la subsol. Era la Revoluţie", i-a spus Berceanu arătând spre Prefectura Dolj.

Întrunirea democrat-liberalilor doljeni, care a avut loc în sala de concerte a Filarmonicii "Oltenia" din Craiova, a durat aproximativ trei ore, la finalul ei Emil Boc mulţumindu-i lui Radu Berceanu pentru organizare, deşi "ştiu că nu este între preşedinţii de organizaţii care mă susţin".

"Vreau să-i mulţumesc domnului Radu Berceanu pentru faptul că, deşi nu este unul dintre cei 32 de preşedinţi de organizaţii care susţin candidatura mea pentru un nou mandat, ne-a primit mai mult decât colegial. Ne-am simţit ca acasă, într-o atmosferă în care am putut să dezbatem problemele partidului", a spus Emil Boc.

Liderul democrat-liberal a spus că nu candidează împotriva vreunei persoane.

"Candidez cu un scop foarte simplu şi direct, ca măsurile pe care le-am luat să facă România să reuşească, să performeze. Mesajul meu este de performanţă pentru România, de echipă pentru PDL şi de continuitate la guvernare după 2012. Eu nu candidez împotriva nimănui", a mai spus liderul PDL.

Întrebat de ce crede că organizaţia PDL Dolj nu-l susţine pentru un nou mandat în fruntea formaţiunii democrat-liberale, Emil Boc a spus: "Cine spune că nu mă vrea Doljul? Eu cred că acest lucru va fi stabilit la Congresul din mai. Prezenţa în număr aşa de mare astăzi demonstrează, pe de-o parte, interesul pentru ce se întâmplă cu PDL şi necesitatea de a lua cea mai bună decizie în mai. Eu zic că e o decizie care să ducă la continuitatea victoriilor PDL".

Premierul Emil Boc a ajuns, la Craiova, joi după-amiază, fiind însoţit de ministrul Turismului şi Dezvoltării, Elena Udrea, de ministrul Transporturilor, Anca Boagiu, de ministrul de Interne, Traian Igaş, de fostul ministru al Apărării Mihai Stănişoară şi de fostul ministru al Agriculturii Gheorghe Flutur.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici