Berceanu, împotriva protocolului cu UNPR: Nu-l vom susţine pe Solomon, pentru mine e un puşcăriaş

Senatorul Radu Berceanu s-a opus, în şedinţa Colegiului Director al PDL de duminică, deciziei privind alianţele la nivel local, precizând că PDL nu îl va susţine pe Antonie Solomon pentru că "este un puşcăriaş", scrie "Gândul".

646 afișări
Imaginea articolului Berceanu, împotriva protocolului cu UNPR: Nu-l vom susţine pe Solomon, pentru mine e un puşcăriaş

Berceanu, împotriva protocolului cu UNPR: Nu-l vom susţine pe Solomon, pentru mine e un puşcăriaş (Imagine: Bogdan Stamatin/Mediafax Foto)

Decizia încheierii unui protocol la nivel naţional între PDL şi UNPR nu i-a entuziasmat pe toţi democrat-liberalii. Şeful PDL Dolj, senatorul Radu Berceanu, s-a opus în şedinţa Colegiului Director de astăzi unei astfel de înţelegeri care presupune susţinerea unor candidaţi comuni la locale, invocând atât situaţia specială din judeţ unde ex-pedelistul Antonie Solomon vrea să candideze la Primăria Craiova din partea UNPR, dar şi faptul că Uniunea lui Gabriel Oprea a racolat până acum mai mulţi democrat-liberali.

Senatorul PDL a explicat, pentru "Gândul", că o înţelegere la Dolj cu UNPR nu va fi posibilă dacă se va decide ca Antonie Solomon să fie candidatul la Primăria Craiova.

Surse democrat-liberale au declarat, pentru "Gândul", că liderii partidului vor încerca să ajungă la un compromis cu UNPR în situaţiile speciale, cum ar fi cea de la Craiova, astfel încât să nu fie promovaţi candidaţi care ridică probleme mai ales cum ar fi cele de integritate.

"Le-am şi spus că trebuia să reacţioneze la nivel naţional în momentul în care UNPR a început să ia oameni de la PDL. Când ai o alianţă cum e cea de la guvernare nu zice să luăm oameni unii de la alţii chiar dacă unii îi dau afară. Acest lucru nu s-a respectat", a declarat, pentru "Gândul", Radu Berceanu, precizând că aceasta este obiecţia "de principiu" pe care a ridicat-o în faţa colegilor de partid.

Cum în calculele pedeliştilor în relaţia cu UNPR se are în vedere susţinerea candidaţilor care sunt bine plasaţi în sondaje, Radu Berceanu spune că, deşi actualul primar al Craiovei Antonie Solomon ar putea fi favorit, PDL Dolj nu-l va susţine niciodată, indiferent de protocolul care se va semna la nivel naţional, şi va avea propriul candidat, pe actualul viceprimar Dinică Marinică, validat în acest sens de organizaţie.

"În niciun caz nu-l vom susţine pe Solomon. Am şi spus. Puteţi să semnaţi 132 de protocoale, veniţi să le aplicaţi la Dolj. Am declarat în nenumărate rânduri, pentru mine Antonie Solomon este un puşcăriaş. După ce îşi rezolvă problemele cu justiţia, după aia să candideze", a spus Berceanu.Liderul PDL a precizat că o cotă ridicată în sondaje nu înseamnă că este vorba şi de cel mai potrivit candidat, în "situaţia deosebită" de la Craiova, cota lui Solomon fiind mai degrabă una emoţională datorată lunilor de arest ale primarului.

"Sunt unii care fac sindrom de milă. Spun că a făcut aia şi aia şi nu ştiu cât a îndatorat oraşul. Ei cred că e harnic şi gospodar şi nu a băgat mâna şi el", a comentat senatorul democrat-liberal.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici