Berceanu infirmă înlocuirea interimară a lui Dan Nica cu Vasile Blaga

Liderul PDL Radu Berceanu a respins, luni, declaraţiile preşedintelui PSD Mircea Geoană potrivit cărora Dan Nica va fi înlocuit, interimar, cu Vasile Blaga, spunând că premierul Emil Boc a precizat că MAI nu poate fi lăsat fără titular prea mult timp.

16 afișări
Imaginea articolului Berceanu infirmă înlocuirea interimară a lui Dan Nica cu Vasile Blaga

Liderul PDL Radu Berceanu (Imagine: Gabriel Petrescu/Mediafax Foto)

"Nu este adevărat. Este totalmente neadevărat. Domnul Boc a spus că Ministerul de Interne nu este un minister care să poată fi lăsat o lungă perioadă într-o incertitudine şi că nu îşi poate permite să se joace cu aşa ceva şi că, dacă nu au o variantă, atunci i-a notificat şi cea are de gând să facă şi anume să pună din guvern pe cel care are o anumită experienţă, până când PSD va găsi acea variantă", a afirmat Berceanu.

De asemenea, Berceanu a negat că în şedinţa coaliţiei s-ar fi discutat de comisii, referindu-se la afirmaţia liderului PSD Mircea Geoană conform căreia Boc ar fi reproşat social-democraţilor participarea în comisiile Ridzi şi Udrea.

"Îmi pare rău că, a nu ştiu câta oară, într-un fel se discută în interiorul coaliţiei şi altfel dă declaraţii PSD-ul. Nu a fost nicio discuţie despre comisii, nu a fost nicio discuţie despre tot felul de lucruri pe care le-au declarat", a spus Berceanu, arătând că premierul şi-a exprimat nemulţumirea faţă de lucruri care s-au petrecut şi mai demult şi de mai curând în activitatea Ministerului de Interne.

Berceanu a precizat că PSD are "lungi probleme cu Ministerul de Interne şi de fiecare dată acolo se petrec alte lucruri decât ar trebui să se petreacă, pentru că cei de la PSD nu consideră MAI un minister la care cel care se ocupă trebuie să se preocupe de siguranţa cetăţeanului, de probleme ale administraţiei".

În opinia ministrului PDL, PSD consideră Ministerul de Interne un soi de minister "politic, de putere".

"Domnul prim-ministru a mai strâns din dinţi când s-au făcut declaraţiile anterioare, vă aduc aminte numai pe penultima, a domnului Vanghelie, care spunea că are la dispoziţie arhiva de la doi şi-un sfert", a amintit ministrul PDL.

El a arătat că la MAI "sunt lucruri foarte grave, la care de fiecare dată s-a găsit o modalitate de a nu se ajunge la un pas mai definitiv".

"Probabil că dumnealor le-au considerat pe toate nişte gesturi de slăbiciune din partea noastră şi să-au gândit că, dacă tot înghiţim, pot să facă ce doresc acolo", a mai spus ministrul Berceanu adăugând că "nu este aşa şi probabil că premierul s-a săturat".

El a mai spus că, probabil PSD şi-a propus demult să caute un motiv să iasă de la guvernare.

"Probabil că şi-au propus mai demult să găsească cândva un motiv să iasă de la guvernare. Dacă îşi asumă un astfel de gest, este gestul dumnealor şi vor suferi consecinţele", a spus ministrul Transporturilor.

Premierul Emil Boc a declarat, luni, că a informat coaliţia despre intenţia de remaniere a ministrului de Interne, Dan Nica.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici