Berceanu: Nu se impune demisia premierului Boc. Un alt prim-ministru ar bâjbâi vreo câteva luni

Senatorul PDL Radu Berceanu a declarat, la RFI, că o eventuală demisie a premierului Emil Boc, pe fondul protestelor de stradă din Bucureşti şi restul ţării, nu se impune, el apreciind că orice alt premier ar "bâjbâi câteva luni de zile".

123 afișări
Imaginea articolului Berceanu: Nu se impune demisia premierului Boc. Un alt prim-ministru ar bâjbâi vreo câteva luni

Radu Berceanu (Imagine: Razvan Chirita/Mediafax Foto)

Berceanu opinează totodată că o remaniere a Guvernului poate să aibă loc, deşi nu este convins că "încă vreo câţiva miniştri schimbaţi îi calmează pe cei care ies în stradă".

Întrebat dacă s-ar impune demisia premierului, pe fondul protestelor de stradă din Bucureşti şi alte oraşe ale ţării, Radu Berceanu a răspuns, la RFI: "Nu, în opinia mea, nu. Nu cred că e o situaţie chiar de gravitatea asta, cel puţin până în prezent".

Radu Berceanu crede că o demisie a premierului nu ar rezolva nimic.

"Nu văd, în afară de un soi de voluptate din asta că s-a obţinut nu ştiu mai ce, nu văd cu ce ar îndrepta nişte lucruri. Ne-am direcţionat către o instabilitate şi către nişte continuări ulterioare după o astfel de demisie, pe care nu le văd deloc potrivite în perioada asta şi nu le văd nici măcar cu vreo finalitate mai bună. Adică după ce şi-ar da demisia premierul, asta înseamnă demisia întregului Guvern. Şi mai departe se merge pe un alt Guvern. Cine spune că un alt Guvern sau un alt premier o să facă cine ştie ce mai bine? Eu pot să vă spun că orice alt premier câteva luni de zile bâjbâie, iar după aceea, ştiind că a venit pe o mişcare de genul acesta, va încerca să facă cât mai puţin sau va face şi pe placul ălora şi pe placul ălora, pe placul tuturor, ceea ce în situaţia actuală nu se poate. Aşa că ar fi, la modul general, o situaţie mult mai proastă!", estimează senatorul PDL.

Întrebat dacă s-ar impune o remaniere a Guvernului, Radu Berceanu a răspuns: "Sigur, dacă s-a pornit pe calea asta, o remaniere putea să aibă loc şi poate să aibă loc, dar nu sunt deloc convins că încă vreo câţiva miniştri schimbaţi îi calmează pe cei care ies în stradă".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici