Berceanu: O ordine de zi nu poate fi sau nu constituţională, ea se supune la vot şi atât

Senatorul PDL Radu Berceanu a afirmat, miercuri, în plenul Senatului, că preşedintele de şedinţă nu poate decide dacă o ordinde de zi este sau nu constituţională, el fiind obligat să o supună la vot.

21 afișări
Imaginea articolului Berceanu: O ordine de zi nu poate fi sau nu constituţională, ea se supune la vot şi atât

Berceanu: O ordine de zi nu poate fi sau nu constituţională, ea se supune la vot şi atât (Imagine: Răzvan Chiriţă/Mediafax Foto)

Berceanu a intervenit la microfonul plenului după ce senatorii au respins ordinea de zi prestabilită, propunerea PDL de introducere la dezbarere a cererii de revocare a lui Mircea Geoană nefiind acceptată de acesta, democrat-liberalii revenind cu o nouă ordine de zi, pe care Geoană a refuzat să o supună la vot.

"Ordinea de zi nu poate fi nici neconstituţională, nici constituţională. Ordinea de zi se stabileşte doar de plenul Senatului. Nimeni, nici preşedintele Senatului, nu are dreptul să stabilească dacă ceva este sau nu constituţional. Se introduce cererea pe ordinea de zi, iar la punctul respectiv se discută şi se aduc argumente, în ultimă instanţă se poate trimite chestiunea la Curtea Constituţională", a spus Berceanu.

Preşedintele Senatului, Mircea Geoană, a declarat, miercuri, "inadmisibilă" solicitarea senatorilor independenţi privind revocarea sa din funcţia de preşedinte al acestei Camere, menţionând că nu va supune votului plenului introducerea acestui punct pe ordinea de zi. Liderul grupului independenţilor din Senat, Liviu Câmpanu, ceruse, miercuri, în deschiderea şedinţei de plen a Senatului, introducerea pe ordinea de zi a cererii de revocare din funcţia de preşedinte al Senatului a lui Mircea Geoană, semnată de 58 de senatori PDL, UDMR şi independenţi.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici