Berceanu: Parchetul să spună cum un dosar de trei ani este tot în stadiul de cercetări

Ministrul Transporturilor, Radu Berceanu, se declară "surprins" că problemele legate de un dosar penal în care Costel Iancu a fost cercetat pentru sechestrare de persoane au apărut odată cu numirea democrat-liberalului în fruntea Administraţiei Naţionale de Îmbunătăţiri Funciare.

66 afișări
Imaginea articolului Berceanu: Parchetul să spună cum un dosar de trei ani este tot în stadiul de cercetări

Berceanu: Parchetul să spună cum un dosar de trei ani este tot în stadiul de cercetări

Liderul PDL Dolj susţine că informaţiile publicate în Evenimentul Zilei au apărut şi înaintea depunerii candidaturilor pentru alegerile parlamentare din noiembrie, Costel Iancu candidând pe Colegiul 4 Senat Calafat-Băileşti.

"Au apărut la un moment dat nişte semnale despre aceste chestiuni chiar înainte de depunerea acestor candidaturi pentru Parlament. Atunci l-am întrebat şi noi, şi presa pe domnul Iancu, pe cei care mai ştiau despre aceste lucruri care se petrecut acum trei ani şi am înţeles că nu e vreo problemă", a declarat Radu Berceanu.

El spune că lista cu candidaţii pentru alegerile parlamentare au fosta stabilite de aleşii locali şi şefii organizaţiilor locale ale PDL din fiecare colegiu.

"Candidaturile pentru funcţiile de senator şi deputaţi în PDL au fost stabilite în vara trecută, cum se ştie foarte bine, prin votul primarilor, viceprimarilor, consilierilor, şefilor de organizaţii din colegiile uninominale. Nu a fost stabilit domnul Iancu, la momentul respectiv, de mine, de X sau de Y sau de Biroul Permanent Judeţean. Asta a fost modalitatea şi ea a fost aplicată tuturor", a mai spus Berceanu.

Preşedintele PDL Dolj se declară "surprins" că procurorii nu au finalizat cercetările în cazul lui Costel Iancu, în condiţiile în care faptele incriminate sunt din 2006.

"De altfel, eu îmi exprim un foarte mare semn de întrebare cum de Parchetul spune că acum e o problemă şi cum justifică Parchetul că o asemenea problemă de trei ani de zile rămâne tot în stadiul de cercetări. Cred că e normal ca o chestiune de genul ăsta ori să fie dusă la capăt şi prezentată judecătorilor pentru a se face dreptate, ori închisă, pentru că nu sunt suficiente elemente", a mai spus Radu Berceanu.

Liderul democrat-liberal consideră că nu este normal ca astfel de informaţii să apară în momentul în care nişte persoane reuşesc să acceadă în nişte funcţii de conducere.

"O astfel de situaţie de acum trei ani să fie păstrată în continuare în sertar şi printr-o coincidenţă care mi se pare stranie să fie scoasă ba când e vorba de candidaturi, ba când e vorba de numiri sau de promovare mi se pare în neregulă", a mai spus Radu Berceanu, referindu-se la cazul Costel Iancu.

Citeşte şi

Berceanu: Numirea lui Iancu la ANIF, urmare a rezultatelor bune la alegeri

Directorul ANIF, Costel Iancu, a demisionat

 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici