Berceanu: PDL va schimba săptămâna aceasta preşedintele Senatului prin vot

Ministrul Transporturilor, Radu Berceanu, a declarat luni, înaintea şedinţei BPN, că PDL va schimba săptămâna aceasta preşedintele Senatului, prin vot, arătând că cererea democrat-liberalilor nu poate fi nici constituţională şi nici neconstituţională.

21 afișări
Imaginea articolului Berceanu: PDL va schimba săptămâna aceasta preşedintele Senatului prin vot

Berceanu: PDL va schimba săptămâna aceasta preşedintele Senatului prin vot (Imagine: Răzvan Chiriţă/Mediafax Foto)

"De mult prea multe ori oprim lucruri care nu ne plac prin a nu le discuta, vezi formula lui Geoană, ca să nu se ajungă la discutarea revocării pe ordinea de zi a Senatului nepunând pe ordinea de zi o cerere. O cerere nu poate fi nici constituţională, nici neconstituţională. Este cererea unor senatori de a discuta ceva, de exemplu cererea unor senatori de a discuta despre influenţa razelor de lună asupra galoşilor de gumă", a comentat Berceanu iniţiativa senatorilor PDL.

El a mai arătat că, dacă majoritatea celor prezenţi în Senat vor să discute această problemă, nimeni, nici Curtea Constituţională, nici preşedintele ţării, nici cel al Senatului nu pot împiedica dezbaterea.

"Că în cursul dezbaterii se ajunge la o concluzie sau la alta, este altceva, dar ideea că cineva stabileşte «mie mi se pare că e neconstituţional ce vreţi voi», mi se pare o altă încălcare gravă a Regulamentului", a mai spus Berceanu.

Îmtrebat dacă PDL va continua să îl atace pe Mircea Geoană în Senat şi săptămâna aceasta, Berceanu a răspuns: "Nu-l atacăm, schimbăm preşedintele Senatului prin vot".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici