Berceanu, răspunzând declaraţiilor lui Ponta: În bugete nu există o rubrică «bani pentru alegeri»

Democrat-liberalul Radu Berceanu a declarat, joi, referitor la afirmaţia premierului Ponta că Guvernul Boc nu a lăsat niciun ban pentru alegeri, că în bugete "nu există o rubrică bani pentru alegeri", ci banii sunt în general calculaţi şi puşi în partea numită global rezerva bugetară a Guvernului.

516 afișări
Imaginea articolului Berceanu, răspunzând declaraţiilor lui Ponta: În bugete nu există o rubrică «bani pentru alegeri»

Radu Berceanu (Imagine: Razvan Chirita/Mediafax Foto)

"În toate bugetele, dacă luaţi bugetele din ultimii câţi ani doriţi, cinci ani, o să vedeţi că nicăieri nu există o rubrică «bani pentru alegeri», mă refer la toate bugetele din ani electorali. Nu o să găsiţi niciodată, nicăieri, o rubrică «bani pentru organizarea alegerilor». Totdeauna alegerile - şi cele europarlamentare şi cele locale şi cele prezidenţiale şi cele parlamentare - niciodată nu există o astfel de rubrică, banii sunt în general calculaţi şi puşi în partea care se cheamă global rezerva bugetară a Guvernului. Şi aici este de făcut o mică specificaţie lingvistică, nu e rezerva primului-ministru, e rezerva Guvernului. Şi Corpul de Control nu e al primului-ministru, e Corpul de Control al Guvernului", a explicat Berceanu.

El a precizat că ştie despre bugete deoarece a făcut parte din multe guverne, inclusiv dintr-unul "din care din când în când făcea parte şi Victor Ponta când venea la şedinţe".

"În rest, o lăsa pe o rudă de a sa care era secretar de stat la ministerul respectiv, nu ştiu ce grad de rudenie aveau", a mai spus Berceanu.

Premierul Victor Ponta a acuzat miercuri fostul Guvern Boc că nu a rezervat niciun leu în buget pentru organizarea alegerilor parlamentare din toamna acestui an, ceea ce va ridica noi probleme de finanţare actualului Executiv.

El a arătat că necesarul de finanţare pentru alegeri este estimat, într-o evaluare optimistă, la 200 milioane lei.

Premierul a acuzat fostul Guvern Boc de iresponsabilitate, pentru faptul că nu a prevăzut în buget astfel de fonduri destinate alegerilor parlamentare.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici