BIO: Dan Nica, de la Ministerul Comunicaţiilor în Cabinetul Năstase la funcţia de vicepremier

Vicepreşedintele PSD Dan Nica, validat de conducerea partidului pentru funcţia de vicepremier, a deţinut, în perioada 2000 - 2004, funcţia de Ministru al Comunicaţiilor şi Tehnologiei Informaţiei, în Guvernul condus de Adrian Năstase.

122 afișări
Imaginea articolului BIO: Dan Nica, de la Ministerul Comunicaţiilor în Cabinetul Năstase la funcţia de vicepremier

BIO: Dan Nica, de la Ministerul Comunicaţiilor în Cabinetul Năstase la funcţia de vicepremier (Imagine: Mediafax Foto)

Dan Nica este născut în 2 iulie 1960, în Panciu, judeţul Vrancea. Este căsătorit şi are un copil.

În plan profesional, Dan Nica termină în 1985 Facultatea de Electronică şi Telecomunicaţii din Iaşi, specializându-se în domeniul Tehnologiei Informaţiei şi Comunicaţiilor în următoarele ţări: Franţa, Austria, Suedia, Canada.

În perioada 1987 - 1988, are funcţia de Şef Atelier Transmisiuni, Direcţia Judeţeană de Telecomunicaţii Galaţi, În perioada 1989 - 1991 este Şef Secţie Echipamente, Direcţia Judeţeană de Telecomunicaţii Galaţi iar în 1991 - 1996 - Director, Direcţia Judeţeană de Telecomunicaţii Galaţi. În perioada 1993 - 1996 -Profesor asociat, Universitatea Dunărea de Jos din Galaţi, Catedra Telecomunicaţii şi Transmisiuni Date.

În plan politic, din 2006 şi până în prezent, Dan Nica deţine funcţia de vicepreşedinte PSD, Coordonator al Departamentului de Transporturi şi Comunicaţii.

În 21 aprilie 2005 devine preşedinte al Departamentului de Transporturi şi Comunicaţii. În perioada 2004 - 2005 este membru al Biroului Coordonator al PSD iar din 2003 până în prezent - Preşedinte al Organizaţiei Judeţene PSD Galaţi; În perioada 1999 - 2004 deţine funcţia de membru în Biroul Executiv Central al PSD.

Dan Nica a mai deţinut, în perioada 2000 - 2004, funcţia de Ministru al Comunicaţiilor şi Tehnologiei Informaţiei, în Guvernul condus de Adrian Năstase.

Citeşte şi:

Propunerile PSD şi PDL pentru viitorul Guvern

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici